Categorii
Opinii

Totul pentru copii! Doar ei sunt viitorul, nu-i așa?

Organizațiile care militează pentru legitimizarea prostituției drept „o meserie ca oricare alta” nu se limitează la scopul declarat. O miză la fel de importantă, dar nedeclarată, constă în normalizarea acestei îndeletniciri drept carieră de considerat pentru tinerii la început de drum, aflați încă pe băncile școlii. Iată cum se face acest lucru în Canada. Publicat inițial la În Linie Dreaptă pe data de 17 mai 2013

Partajare
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Consiliul Școlar Toronto se ocupă de organizarea activităților educaționale ale unităților de învățământ public din oraș: curicula, regulamente de disciplină, activități extrașcolare, salarizarea corpului profesoral… și calendarul de evenimente și sărbători școlare.

Calendarul de sărbători școlare include sărbători religioase și zile de ceremonie instituite de ONU, cum ar fi Ziua Internațională a Familiei, pe 15 mai. În acest an va cuprinde și ziua internațională împotriva violenței la adresa lucrătorilor sexuali (17 decembrie).

În Canada există o săptămână dedicată oficial bibliotecarilor, între 17-24 octombrie, iar 22 octombrie este chiar ziua lor națională. Însă Consiliul Școlar Toronto a considerat că meseria de bibliotecar e prea puțin excitantă și nu a inclus-o în calendarul sărbătorilor școlare: se pare că bibliotecarii nu sunt mânați la lucru de pești, iar clienții nu îi altoiesc în bătaie cu tomuri din Enciplopedia Britanică. În schimb suferințele muncitorilor cu sexul au o valoare educațională incomparabil mai mare, din ciclul primar și până în liceu.

Nu iau în derâdere violența la care sunt supuse adeseori femeile care se prostituează. Violența, indiferent de victime, este condamnabilă. Dar aceasta e o problemă pentru adulți, nu pentru copii. Iar dacă cercetăm mai în adâncime cine promovează acest gen de „sărbătoare” vom vedea că motivele nu țin de cultivarea empatiei dezinteresate.

Ziua internațională împotriva violenței la adresa lucrătorilor sexuali nu este o inițiativă ONU, ci a fost instituită ad-hoc de Annie Sprinkle (pe numele ei profesional) și de Sex Workers Outreach Project. E sărbătorită anual de prostituate, dansatoare erotice, actori porno și adepții de bizarerii și fetișuri sexuale. În Toronto e promovată de Maggie’s Place, o organizație a prostituatelor care organizează seminare de interes profesional, dar care are și un scop politic – eliminarea tuturor legilor care incriminează prostituția. În paralel cu activitatea pentru acest deziderat se desfășoară și o susținută propagandă educațională: „Maggie’s pledează ca oricine să aibe dreptul de a alege sau refuza munca sexuală, la fel cum avem dreptul de a alege sau refuza orice alt fel de muncă” (citat de pe situl web).

Altfel spus, meseria de prostituată este ca oricare alta. Acesta e mesajul principal care va fi comunicat în luna decembrie, când activiștii lucrului cu sexul vor fi invitați în sălile de clasă din Toronto. John vrea să devină tehnician auto, Suzana economist, iar Chloe nu știe. Dar ea are dreptul să știe că există o carieră deosebită, pe nedrept discriminată: cea a vânzării propriului trup.

Așadar nu mai stigmatizați alegerile copiilor!

Publicat inițial la În Linie Dreaptă pe data de 17 mai 2013

0
Partajare
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Un răspuns la “Totul pentru copii! Doar ei sunt viitorul, nu-i așa?”

E groaznic ce se întâmpla nu se vede si nu se vorbește despre acest abuz. Cum sa spui așa ceva copiilor. Asta nu e meserie ci un mod viclean si ilegal de a câștiga bani. Nu e compatibil cu domeniul spiritual unde socialiștii sunt 0.
Daca ei nu înțeleg vreun motiv , continua sa facă rău celor mici si prin educația sexuala ,,comprehensiva,, adica mai directa. Canada a ajuns un rău universal după cate se fac acolo după discriminarea adusa creștinilor, pentru stricarea mintii copiilor care devin viitori monștrii obsedati nu oameni ai studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *