Cineva din Düsseldorf

0

O știre se redactează, în mod obișnuit, astfel încăt primele două paragrafe să enunțe clar despre ce este vorba: cine, ce și unde sunt explicitate de la bun început. Însă acest tipic nu se mai aplică atunci când este vorba despre comunicarea unei vești negative care îi are drept protagoniști pe imigranții din Africa și Orientul Mijlociu.

Într-un astfel de caz știrea evită identificarea lui cine, sau o amână până în final, ca într-o povestioară cu suspans. Exemplul următor provine din presa germană.

Înșelătoria a fost, probabil, întotdeauna aceeași: patru bărbați cu vârsta între 24 și 29 de ani se duc în orașul vechi din Dusseldorf. În cluburi sau discoteci ei se adresează femeilor tinere și le atrag în conversație. Așa cum a anunțat procurorul marți, ei administrează pe ascuns picături de k.O. victimelor ulterioare. [k.O., substanță chimică de obicei picurată în băutură, în scopul amorțirii victimei pentru un asalt sexual, n. trad.]

Ce s-a aflat între timp: una dintre victimele lor a fost o femeie tânără din Duisburg (21 ani), în noaptea de 19-20 martie 2019. Ea a fost violată și bătută ore în șir de către un grup de bărbați, într-un apartament din Krefeld. Alte femei au fost duse într-un hotel, iar violatorii au declarat numele victimelor la recepție, pentru facturarea acestora la închirierea camerei.

Poliția a identificat deja patru suspecți. Trei dintre ei sunt în custodie. Al patrulea se află în libertate deoarece, potrivit procurorilor, nu există un pericol ca acesta să dispară.

Poliția și procuratura presupun că au existat numeroase violuri în grup. Bărbații sunt acuzați de ademenirea intenționată a mai multor femei tinere din orașul vechi din Düsseldorf. Conform mărturiilor ei s-au prezentat drept „Jamal“, „Sammy“, „Momo“, „Memo“ sau „Bilal“.

Procurorul a confirmat marți: cel puțin încă o femeie a fost victimă a acestor bărbați în luna februarie. Și ea a fost violată, dar procurorul nu a vrut să ofere mai multe detalii.

Se spune, de asemenea, că bărbații și-au adus victimele în apartamentul unui suspect din Krefeld, sau într-un hotel. Acolo ei ar fi atacat tinerele femei.

Femeia din Duisburg nu a raportat violul în grup la care a fost supusă. Însă, potrivit procuraturii, au existat și alte „indicii grave”.

Între timp a devenit clar despre ce fel de indicii este vorba. Ancheta deține înregistrări video făcute cu telefonul mobil, care sunt de natură să documenteze o parte din cele petrecute.

După evaluarea materialului video, anchetatorii nu exclud faptul că există și alte victime care au fost sub controlul bărbaților timp de câteva ore.

Anchetatorii caută acum alte posibile victime, care au trecut prin circumstanțe similare ca femeia din Duisburg, după mijlocul anului 2018. Potrivit poliției, bărbații au vârsta între 24 și 29 de ani și sunt de origine turcă, marocană, libaneză sau palestiniană.

Victimele sau martorii sunt rugați să contacteze poliția.


SURSA icon-caret-right   Der Westen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here