Jens Stoltenberg cere Rusiei să scoată din uz racheta nucleară SSC-8

0

NATO afirmă că va lua măsuri dacă Rusia nu renunță la o anume rachetă cu focos nuclear:

SUA a declarat în trecut că va renunța la vechiul tratat cu Rusia, de pe vremea URSS, privind controlul rachetelor, dacă aceasta din urmă refuză să distrugă racheta denumită SSC-8 de către NATO.

Tratatul INF din 1987, dintre SUA și URSS, a urmărit să elimine rachetele nucleare și convenționale, precum și lansatoarele lor, cu rază scurtă (310 – 620 mile) și rază intermediară (620 – 3,420 mile) de acțiune.

NATO a declarat că tipul de rachetă SSC-8 se încadrează în acești parametri și că Rusia a implementat sistemul în locații de unde ar putea amenința țări din întreaga Europă.

Vorbind la o conferință de presă de la Bruxelles, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că Rusia a avut la dispoziție cinci săptămâni ca să elimine sistemul și să salveze tratatul.

„Cerem Rusiei să adopte calea responsabilă. Din păcate nu am văzut niciun indiciu că Rusia intenționează să facă acest lucru „, a declarat el.

NATO says it will act unless Russia destroys nuclear-ready missile

Articolul precedentCineva din Düsseldorf
Articolul următorSexualitate plus marxism
Emil Borcean
Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor, de George Orwell.) În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here