IKEA din Polonia a concediat un lucrător deoarece a citat din Biblie și s-a opus mișcării LGBT

1

IKEA a concediat un lucrător polonez care, din motive religioase, a refuzat să participe la manifestările de susținere a mișcării LGBT.

Domnul Tomasz, care a fost concediat pentru citarea unor pasaje biblice condamnând homosexualitatea, a dat în judecată firma IKEA, cu sprijinul Institutului pentru Cultură Juridică (ICJ). Acest institut a popularizat cazul domnului Tomasz.

El și-a pierdut locul de muncă din cadrul IKEA după ce s-a opus forțării lucrătorilor să participe la evenimente care promovează mișcarea LGBT. Fiecare lucrător a primit inițial un pliant tipărit, intitulat „Includerea LGBT+ este obligația noastră, a tuturor”.

Domnul Tomasz și-a susținut poziția referindu-se la credința sa și citând pasaje din Vechiul și Noul Testament, care condamnă homosexualitatea și perversiunea. ICJ a raportat că răspunsul lui Tomasz a fost întâmpinat cu aprobare de către numeroși colegi, dar IKEA l-a concediat oricum, câteva zile mai târziu.

Tomasz l-a dat în judecată pe fostul său angajator, iar IKEA a răspuns susținând că „noi ne asigurăm că fundamentul culturii noastre corporatiste este libertatea de exprimare, toleranță și respectul pentru fiecare lucrător”.

Katarzyna Broniarek, reprezentanta companiei, a explicat apoi că, în cazul în care există „riscul de atingere a demnității altor anjajați, noi luăm măsuri, întotdeauna în conformitate cu legile muncii și valorile noastre”.

Broniarek a susținut că, în cazul acesta, despre o astfel de situație este vorba.


SURSA icon-caret-right   Remix

1 COMENTARIU

  1. singura sansă cu aceste corporații care au trădat libertatea și s-au dat cu lobby-ul PC este boicotul masiv. gillette sau starbucks au simțit forța boicotului, și au intors-o ca la ploiești deși oportunismul lor e masiv și trebuie in mod constant să ținem presiune pe ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here