Categorii
Știri

Șeful celor care o consiliază pe Alexandra Ocasio Cortez criticat pentru asocierea cu un colaborator nazist

Saikat Chakrabarti, șeful de cabinet al deputatului Alexandria Ocasio-Cortez, a fost criticat deoarece a purtat un tricou pe care era imprimat portretul colaboratorului nazist Subhas Chandra Bose.

În decembrie 2018, în urma victoriei în alegeri a domnișoarei Ocasio-Cortez, Chakrabarti a realizat un videoclip pentru NowThis News, intitulat „Șeful Statului Major al Alexandriei Ocasio-Cortez despre luarea de măsuri rapide în Congres”, în care el purta un tricou imprimat cu fața lui Chandra Bose.

Alegerea vestimentară a lui Chakrabarti a fost întâmpinată cu o nouă rundă de critici după ce Ocasio-Cortez, un Democrat din New York, a citat în mod pozitiv din simpatizanta nazistă Eva Perón, fosta primă doamnă a Argentinei.

Utilizatori Twitter au scos în evidență faptul că Chandra Bose a fost un fascist care s-a considerat prieten al lui Adolf Hitler.

Bose, care a scris o carte intitulată „Lupta indiană”, l-a vizitat pe dictatorul italian Benito Mussolini în 1935 pentru a-i face cadou un exemplar al cărții sale, în care pleda pentru un sistem politic bazat pe un amestec de fascism și comunism.

Bose s-a întâlnit cu Hitler în 1942, iar mai târziu, în 1944, a spus că India „ar trebui să fie o sinteză între național-socialism și comunism.” Ziarul Times of India notează faptul că Bose „s-a imaginat drept un lider mondial în tradiția lui Hitler și Mussolini”.

În 1943 Bose s-a autoproclamat șeful unui guvern provizoriu al Indiei Libere și a afirmat că, în calitate de șef de stat și prim-ministru, va trimite la moarte pe oricine care îndrăznește să i se opună. Bose a murit în 1945, în urma unui accident de avion.

Criticismul la adresa lui Chakrabarti s-a manifestat a doua zi după ce Ocasio-Cortez a transmis tweet-uri cu citate din Eva Perón.

„Știu că, asemeni oricărei alte femei, am mai multă tărie decât par a avea”.

Ocasio-Cortez a continuat cu un alt citat din Perón: „Am urmărit timp de mai mulți ani și am văzut cum câteva familii bogate dețineau, în mâinile lor, o mare parte din averea și puterea Argentinei. De aceea guvernul a instituit ziua lucrătoare de opt ore, recompensa pentru boală și salarii echitabile, pentru a le oferi lucrătorilor săraci un tratament echitabil.”

Eva Perón a fost și un simpatizant nazist care, alături de soțul ei, a beneficiat personal de pe urma permisiunii acordate liderilor naziști de a se stabili în Argentina după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, în schimbul unei părți din bogățiile furate de aceștia de la evrei.

Printre cei care au găsit refugiu în Argentina în perioada guvernării soțului Evei Perón s-au numărat Adolf Eichman, arhitectul holocaustului, și medicul nazist Josef Mengele, supranumit și „îngerul morții”.


SURSA icon-caret-right   Washington Examiner

0
Partajare
  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *