Categorii
Știri

Primul miliardar negru american îi acordă lui Trump nota A+ și spune că Democrații au virat prea mult la stânga

Robert Johnson, fondatorul companiei de media Black Entertainment Television (BET) și primul miliardar negru al Americii, l-a lăudat pe președintele Donald Trump pentru economia foarte performantă și i-a criticat pe Democrați pentru că s-au deplasat „prea mult la stânga”.

„Partidul, în opinia mea, s-a deplasat prea mult spre stânga”, a declarat Johnson pentru Hadley Gamble de la CNBC. „Și din acest motiv nu am un candidat particular (pe care să îl susțin) al partidului în acest moment. Cred că în final, dacă un Democrat îl va învinge Trump, atunci acea persoană, el sau ea, va trebui să se deplaseze spre centru și acest lucru ar trebui să se întâmple repede.”

După propria sa caracterizare un centrist și un suporter al partidului Democrat, Johnson a susținut-o pe Hillary Clinton în alegerile din 2016, dar și-a exprimat admirația pentru multe dintre politicile lui Trump după alegeri.

„Cred că economia se află pe o traiectorie foarte bună și efectele ei benefice ajung la pături sociale care până acum au avut probleme foarte serioase în ceea ce privește șomajul, ocuparea forței de muncă și oportunitățile deschise de încadrarea într-un loc de muncă stabil… de aceea este acum șomajul, în rândurile afro-americanilor, la cel mai scăzut nivel”, a explicat Johnson.

Rata șomajului printre negri a fost de 6,0% în luna iunie, potrivit Biroului Statistic al Muncii, cu doar 0,1% mai mare decât cel mai scăzut punct al anului trecut. Din păcate Democrații au refuzat să aplaude scăderea istorică a șomajului populației de culoare cu ocazia discursului referitor la starea uniunii, ținut de Trump în februarie.

„Îi acord președintelui mult credit pentru orientarea economiei într-o direcție pozitivă, de care beneficiază numeroși americani”, a adăugat Johnson. „Cred că reducerea impozitelor a ajutat în mod clar la stimularea economiei. Cred că oamenii de afaceri au multă încredere în direcția economică din prezent”.

„În general, dacă observi economia Statelor Unite… trebuie să-i acorzi președintelui un A+ pentru aceasta”.

Johnson s-a alăturat, în decembrie anul trecut, echipei Trump pentru o ceremonie care a implicat semnarea unei ordonanțe executive de instituire a Consiliului pentru Oportunități și Revitalizare de pe lângă Casa Albă.

De asemenea, Johnson a avertizat că partizanatul politic din ce în ce mai accentuat al Americii este de rău augur pentru afaceri și economie în general.

„Dacă oamenii de afaceri sunt preocupați de ceva în primul rând, atunci este evident că politicile partizane au devenit foarte nocive și degradante. Iar acest lucru nu ajută poporul american și nu ajută SUA ca națiune globală”, a declarat el pentru CNBC.

În timp ce el l-a încurajat pe Trump să „renunțe puțin la manifestările de vedetă”, primul miliardar negru a insistat asupra faptului că președintele merită credit pentru economie – iar acest lucru va crește șansele sale în 2020.

„În cele din urmă poporul american caută pe cineva care poate livra din punct de vedere economic și poate oferi oportunități”, a concluzionat Johnson.


SURSA icon-caret-right   PJ Media

0
Partajare
  • 137
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *