Categorii
Știri

Polonia acordă azil unui tată rus, după ce Suedia l-a separat de fiicele sale

După ce a găsit refugiu în Polonia, în urma părăsirii Suediei împreună cu cele trei fiice ale sale datorită agenției suedeze pentru protecția copilului, curtea de justiție din Varșovia a decis miercuri ca rusul Denis Lisov să nu fie predat autorităților suedeze, în ciuda unui mandat european de arestare emis pe numele său.

„Instanța a decis că mandatul european de arestare emis de autoritățile suedeze încalcă libertățile și drepturile cetățeanului Denis Lisov…”, a declarat judecătorul Dariusz Łubowski, adăugând că „el a fost pus într-o situație fără ieșire, un adevărat impas. Copiii lui au fost îndepărtați de sub tutela sa și în mod simultan i-au fost impuse condiții imposibile de a se reunifica cu ei, deoarece nu i s-a acordat dreptul de ședere permanentă în Suedia. Autoritățile suedeze nu i-au garantat dreptul de a-și contacta copiii. Familia adoptivă selectată locuia la o distanță considerabilă de locul său de reședință.”

Judecătorul Łubowski a declarat că autoritățile suedeze i-au luat cu sila pe cei trei copii de sub tutela lui Lisov pe motivul „bolii mintale a mamei lor, care a fost apoi internată într-un azil”. Judecătorul a mai spus că boala mintală a mamei a împiedicat executarea autorității părintești și „a fost legată de limitarea exprimării voinței celui de-al doilea părinte.”

Potrivit opiniei unui psiholog, copiii sunt strâns atașați de tatăl lor și doresc să trăiască cu el. „Copiii nu s-au simțit în siguranță în familia adoptivă, lucru care ar fi putut să adâncească stresul acestora și să ducă la tulburări psihice”, a declarat judecătorul, adăugând că „tatăl nu a acceptat să fie un martor pasiv la toate acestea, iar acțiunile autorităților suedeze au încălcat binele copiilor. Acțiunile autorităților suedeze au ignorat în mod vădit sensibilitatea copiilor, proveniți dintr-o familie ruso-europeană”.

Potrivit avocatului familiei, faptul că fiicele lui Lisov au fost plasate sub tutela unei familii musulmane de origine libaneză, în ciuda faptului că ele au fost crescute în credința creștină, a fost de asemenea un factor important în decizia dlui Lisov de a fugi din Suedia împreună cu copiii.

Denis Lisov și fiicele sale în vârstă de 12, 6 și 4 ani au fost reținuți în aprilie
de poliția de frontieră poloneză a aeroportului din Varșovia, în timp ce se îndreaptau spre Rusia.


SURSA icon-caret-right   Poland In

0
Partajare
  • 904
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Un răspuns la “Polonia acordă azil unui tată rus, după ce Suedia l-a separat de fiicele sale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *