Categorii
Știri

Preot brazilian atacat violent în timpul liturghiei

O femeie l-a îmbrâncit pe un preot catolic de pe podiumul de unde se adresa unei mulțimi de 50.000 de credincioși, într-un gest violent care ar fi putut cauza vătămări grave, sau chiar moartea celui atacat.

Din fericire, cu toate că se afla la doi metri înălțime față de sol, părintele Marcelo Rossi nu a suferit leziuni grave. Femeia a fost arestată, iar el a reluat predica și a declinat să depună o plângere la poliție, mulțumind Fecioarei Maria pentru faptul că a scăpat relativ nevătămat.

Incidentul s-a produs cu ocazia unei mari adunări religioase din municipalitatea Cachoeira Paulista, statul São Paulo din Brazilia.

„Suntem pe deplin solidari cu părintele Marcelo”, a comunicat președintele Bolsonaro. „Dumnezeu protejează Brazilia”.

Femeia neidentificată, în vârstă de 32 de ani și provenind din orașul Rio de Janeiro, a declarat luni reporterilor că incidentul este o „chestiune privată între Rossi și mine” și a fost observată zâmbind după ce l-a îmbrâncit pe preot. S-a afirmat că atacatoarea ar suferi de o tulburare bipolară.

Părintele Marcelo este o personalitate religioasă foarte cunoscută în Brazilia, gazdă a unei emisiuni radiofonice care numără trei milioane de ascultători săptămânal și apreciat îndeosebi în rândul tinerilor.

El este o figură principală a mișcării Reînnoirea Carismatică Catolică din Brazilia, care a reușit să atragă trei milioane de oameni la pista de formula 1 din São Paulo în 2008, cu ocazia unui festival religios și muzical la care au participat Ivete Sangalo, Claudia Leite și alți interpreți renumiți de muzică pop din Brazilia. El a înregistrat numeroase albume de muzică sacră din 1998 și până în prezent, dintre care douăsprezece au avut vânzări pentru care a primit discul de platină (un premiu pentru discurile care au vânzări de peste un milion de exemplare).

Părintele Marcelo este și un apreciat autor, cea mai recentă carte a sa, „Ágape”, fiind și cea mai bine vândută carte a anului 2011, cu un tiraj care în trecut a fost atins doar de prozatorul Paolo Coelho.

El provine dintr-o familie din clasa de mijloc din São Paulo și în adolescență s-a îndepărtat de biserică, dedicându-se sportului și obținerii unei calificări universitare ca profesor de educație fizică. S-a întors către viața religioasă la vârsta de 21 ani, după o serie de tragedii în familie și reflecții asupra vanității lumești. S-a înscris la seminarul teologic și a fost hirotonit preot în 1994. S-a evidențiat repede prin cuvântările sale bisericești despre cuprinsul Sfintei Scripturi și prin capacitatea sa de a-i implica pe credincioșii din parohia sa aparținând diocezei de Santo Amaro.

S-a evidențiat cu ocazia unei întâlniri pe care el a organizat-o – „Mă bucur să fiu catolic” – la care au participat 70.000 de persoane. Din acel moment a fost un crescendo. În 1998 a debutat în calitate de cântăreț și a înregistrat „Muzică pentru lauda Domnului”, din care s-au vândut patru milioane de exemplare, urmat imediat de albumul „Un dar pentru Isus”.

Părintele Marcelo a luat de numeroase ori atitudine împotriva pervertirii copiilor și tinerilor prin ideologia LGBT.


SURSA icon-caret-right   Washington Examiner

0
Partajare
  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *