Categorii
Știri

Protestatari contra încălzirii globale greșesc adresa și blochează sediul unei companii hidroelectrice

Ieri 30 iulie activiști climatici au blocat traficul din centrul Londrei după ce, din greșeală, au luat în vizor o clădire în care se află sediul unei mari companii de energie regenerabilă.

Membrii grupului de protest ”Reclaim the Power”, îmbrăcați în halate albe de reparator de cazane termice, au dat năvală în zona Moorgate în timpul celei mai aglomerate ore de trafic și au desfășurat un drapel uriaș pe care scria: „Fără frontiere, fără națiuni, fără centrale electrice pe gaz”.

Grupul avea intenția să protesteze împotriva companiei energetice Drax, pentru planurile sale de a construi o nouă centrală electrică în nordul provinciei Yorkshire.

Însă, deși anterior a avut sediul în Moorgate, Drax și-a mutat sediul din Londra în urmă cu un an, în apropierea străzii Noble.

Una dintre companiile care mai au sediul la Moorgate este Statkraft, o companie norvegiană de energie hidroelectrică, al cărei slogan de marketing este „cel mai mare producător de energie regenerabilă din Europa”.

Un angajat al companiei, care a cerut să nu fie numit, a declarat că protestatarii s-au legat cu lanțuri de ușile de la intrarea în clădire.

El a adăugat: „Ei protestează împotriva Drax, dar Drax nu mai are sediul aici. Înțeleg obiectivele protestatarilor, dar ajută să știi adresa corectă.”

Angajatul a spus că aproximativ 200 de protestatari au blocat strada. Înregistrările video îi arată pe manifestanți scandând împotriva a ceea ce ei credeau că este sediul firmei Drax.

Ei au scandat: „Fără combustibili fosili, să rămână în pământ, cu mare mare plăcere noi vă închidem activitatea.”

În același timp, la 180 de mile distanță, în Lincolnshire, activiștii Reclaim the Power au blocat și lucrările la noua centrală electrică pe gaz Keadby 2, construită de firma SSE.

Grupul a declarat că protestatarii au ocupat două macarale, oprind lucrările la această centrală electrică despre care se spune că este singura aflată în construcție în Marea Britanie.

Reclaim the Power a declarat că protestează împotriva “rolului pe care Drax și SSE îl joacă în întreținerea crizei climatice“.

Milo Phillips, purtător de cuvânt adresându-se protestului de la Londra, a afirmat: „Drax și Keadby sunt printre primii dintr-un val de noi megaproiecte murdare, construite pentru a polua timp de zeci de ani.”

Rebellion Extinction este un alt grup de protestatari climatici, a cărui modalitate de a atrage atenția constă în lipirea, la propriu, a protestatarilor de diverse obiecte fizice din perimetre publice larg circulate.

În aprilie 2019, o femeie și-a lipit sânii de caldarâmul străzii din dreptul birourilor Goldman Sachs, iar adezivul folosit a fost atât de puternic încât poliția a fost nevoită să cheme o echipă dotată cu echipament special de desprindere.

25 aprilie 2019 – Femeie lipită cu sânii de asfalt, în semn de protest față de lipsa de măsuri de combatere a climei

Cu această ocazie activiștii schimbărilor climatice au vizat districtele financiare ale Londrei, pentru a evidenția ceea ce ei numesc drept „rolul lumii de afaceri în sinuciderea noastră colectivă”. Manifestanții Rebellion Extinction au blocat temporar Bursa de Valori din Londra, lipindu-se de intrările în centrul comercial din City of London.

Ei au fost dezlipiți de Scotland Yard și duși la un centru de îngrijiri medicale în autoutilitarele poliției.


SURSE icon-caret-right   Evening Standard   Metro

0
Partajare
  • 118
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Un răspuns la “Protestatari contra încălzirii globale greșesc adresa și blochează sediul unei companii hidroelectrice”

Sa fim seriosi, din punctul lor de vedere, nu are mare relevanta ce sediu picheteaza. Toate companiile energetice(si nu numai) sunt un singur lucru: ‘Porci capitalisti’ !
Profitul rau si capitalist se opune venirii ‘mesianice’ asocialismului ‘bun’. That’s all…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *