Boris Johnson după primele două săptămâni

0

Brendan O’Neill, redactor la revista engleză spiked!, descrie, într-un interviu pentru postul de televiziune Sky News Australia, scena politică britanică după primele două săptămâni ale lui Boris Johnson în noua sa calitate de prim-ministru.

Câteva cuvinte despre spiked!. Revista a fost fondată în anul 2001, preluând foști editori și contribuitori ai publicației Living Marxism, dispărută în 2000. Pentru o publicație cu un astfel de pedigriu, spiked! este o anomalie:

  • Susține libertatea de exprimare complet neîngrădită și astfel se opune oricărei forme de (auto)cenzură și corectitudine politică.
  • Este critică la adresa isteriei provocată de „încălzirea globală”, un subiect pe care îl consideră complet politizat și devenit o vacă sacră a unei ideologii care compromite dezbaterea rațională și argumentarea științifică a tuturor perspectivelor.
  • S-a opus războaielor din Afganistan și Irak și în general se opune intervențiilor militare occidentale în țările în curs de dezvoltare.
  • Susține Brexit, în virtutea dreptului la autodeterminare al națiunii britanice și a deciziei luate prin referendum național.
  • Este parțial finanțată de către omul de afaceri Charles Koch, cunoscut pentru susținerea Dreptei americane.

Frank Furedi, unul dintre contribuitorii frecvenți, a descris spiked! drept „anti-etatist”, un reprezentant al Stângii pro-libertate. Față de Stânga neostalinistă din prezent, spiked! apare drept o alternativă neobișnuită, de Stângă libertariană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here