Despre noul flux redacțional al ziarului New York Times

0

Am relatat cu puțin timp în urmă despre felul în care acest ziar american și-a modificat prima pagină deoarece nu satisfăcea umorile cititorilor devotați, între care și o serie de membri proeminenți ai partidului Democrat: New York Times la comandă.

Publicația de satiră Babylon Bee prezintă natura intimă a noului proces redacțional de la New York Times.

NEW YORK – În efortul de a îmbunătăți capacitatea ziarului de a comunica adevărurile pe care cititorii săi doresc să le audă, publicația New York Times a anunțat marți noul său proces de verificare a informațiilor: înainte de a fi trimise la tipar, toate informațiile și titlurile folosite în ziar vor fi aprobate în prealabil de către o gloată furioasă de stângiști.

Fiecare titlu și informație faptică vor fi verificate meticulos de către un grup de stângiști supărați, înainte de a fi aprobate pentru publicare.

„Ziarul a devenit cunoscut pentru faptul că pune la dispoziție toate știrile demne de tipar atâta timp cât nu contestă, în niciun fel, viziunea stângistă asupra lumii”, a declarat Dean Baquet, editorul executiv de la New York Times. „De aceea facem următorul pas, pentru a ne asigura că ideile, faptele și detaliile care contravin noțiunilor voastre preconcepute și liberale despre felul în care funcționează lumea vor fi decupate din articole și vor lua calea coșului de gunoi.”

Redactorii vor ține un exemplar tipărit al ziarului în fața echipei de revizuire, care constă din 300 de absolvenți șomeri ai secțiilor de științe umaniste din cele mai prestigioase universități. Dacă echipa de revizuire țipă și începe să arunce cu fecale, titlurile vor fi considerate problematice și vor fi trimise înapoi către scribii ziarului, pentru reevaluare. În cazul în care echipa de revizuire declară că un articol este „uimitor și curajos” și își manifestă aprobarea agitându-și mânuțele în aer, atunci titlul și relatarea vor fi tipărite așa cum au fost compuse inițial.

„Totul este în revizuire aici: opinii, încadrarea, titlurile și adevărul”, a declarat Baquet. „Misiunea noastră, ca jurnaliști, este de a ne asigura că dumneavoastră veți vedea numai ideile cu care sunteți deja de acord și noi suntem pe deplin dedicați acestei misiuni.”


În original icon-caret-right New York Times To Run All Facts By Angry, Pitchfork-Wielding Mob Before Going To Print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here