Categorii
Știri

Peste 42% dintre copiii germani provin din părinți imigranți

Numărul de rezidenți germani cu origini străine a atins un nou vârf, de 25,5 la sută din totalul populației. În același timp numărul copiilor din Germania care provin din părinți migranți este și mai mare, reprezentând 42%.

Cifrele provin dintr-un nou raport publicat de Oficiul Federal German de Statistică, care a dezvăluit că acum există 20,8 milioane de rezidenți germani care au origini străine, ceea ce înseamnă că au cel puțin un părinte născut într-o țară străină, relatează ziarul austriac Kronen Zeitung.

Mai mult de 52 la sută dintre acei 20,8 milioane de rezidenți germani cu origini străine dețin un pașaport german. Restul de 48 la sută sunt cetățeni ai unor țări străine.

De asemenea, raportul a dezvăluit că motivul principal care i-a determinat pe migranți să se mute în Germania a fost reîntregirea familiei, cunoscut și sub denumirea de migrație în lanț. Dintre cei 13,5 milioane de rezidenți imigranți, 48 la sută au menționat reunificarea familiei drept motivația principală pentru stabilirea în Germania.

Alți 19 la sută dintre imigranți au menționat găsirea unui loc de muncă ca motiv de a veni în Germania, în timp ce 15 la sută au căutat azil. Pe ultimul loc, doar cinci la sută au spus că sunt în Germania pentru studii.

72 la sută dintre imigranții care au sosit în Germania pentru reunificarea familiei provin dintr-o altă țară europeană, în timp ce aproximativ jumătate dintre așa-numiții solicitanți de azil au sosit din țările Orientului Mijlociu.

Anul trecut, când a fost publicat același raport statistic, existau 19,3 milioane de rezidenți germani cu proveniență din migrație. De atunci, această cifră a crescut cu 1,5 milioane.

În timp foarte mulți imigranți sosesc în Germania în fiecare an, schimbările demografice rapide ale țării sunt amplificate de faptul că sute de mii de germani pleacă din țară în fiecare an. Aproape 250.000 de germani au părăsit țara în 2017.

Frankfurt este, din 2017, primul oraș german în care nativii germani au devenit o minoritate.

În prezent germanii autohtoni sunt acum în minoritate în orașele Pforzheim, Sindelfingen, Heilbronn și Offenbach. Doar 37 la sută din populația din Offenbach este compusă din germani nativi.

În Nuremberg, persoanele de proveniență străină reprezintă acum 44,6 la sută din populație.

În Stuttgart aceștia reprezintă 44,1 la sută din populația orașului, în timp ce în Munchen formează 43,2 la sută din populația orașului. Tot în Stuttgart, 60% din populația până în 18 ani provine din migrație.

În partea de vest a Germaniei 42 la sută dintre copiii cu vârsta sub șase ani au origini în familii de migranți.


SURSA icon-caret-right   Voice of Europe

0
Partajare
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *