Categorii
Știri

Activiști pentru drepturile animalelor se opun folosirii de capcane pentru combaterea șobolanilor din New York

Orașul New York, dar în special Brooklyn, se confruntă cu o problemă majoră de igienă și sănătate publică: creșterea alarmantă a numărului de șobolani.

Sunt atât de mulți șobolani care pândesc în mod regulat pe un trotuar din Brooklyn încât oamenii sunt cei care evită șobolanii, nu invers. Nici măcar mașinile nu sunt în siguranță: șobolanii rod și cablurile de sub capota de motor a autoturismelor.

Un bulevard din Manhattan căptușit cu restaurante la modă a devenit o destinație preferată pentru gurmanzi – dar și pentru șobolanii care sunt atrași de resturile de mâncare. Chiriașii unui complex de locuințe publice din sudul Bronxului își fac griji cu privire riscul de a se împiedica pe stradă de șobolanii care aleargă de obicei printre picioare și peste pantofi.

New York a fost întotdeauna nevoit să coexiste cu această plagă patrupedă, dar infestarea s-a extins exponențial în ultimii ani, răspândindu-se în aproape fiecare colț al orașului.

„Sunt un fost pușcaș marin, așa că nu mă sperii ușor, dar așa ceva este chiar rău”, a declarat Pablo Herrera, un mecanic în vârstă de 58 de ani care a numărat până la 30 de șobolani în timp ce mergea pe trotuar în zona sa de rezidență din Prospect Heights, chiar la colț cu muzeul din Brooklyn.

Potrivit unei analize realizată de un grup urban non-profit de protecție a consumatorilor, OpenTheBooks.com, vizualizările de șobolani raportate la linia telefonică de urgență a orașului au crescut cu aproape 38 la sută, atingând 17.353 anul trecut față de 12.617 în 2014. În aceeași perioadă numărul de ori în care inspecțiile sanitare din oraș au găsit semne active ale șobolanilor aproape că s-a dublat.

Însă, arătând că nu le pasă de locuitorii orașului, activiștii locali care militează pentru drepturile animalelor îl critică dur pe Eric Adams, președintele consiliului orășenesc Brooklyn, deoarece a prezentat publicului o capcană de șobolani îmbunătățită.

Această capcană îneacă rozătoarele într-o combinație de oțet și alcool. Noua capcană este inodoră, necesită o întreținere minimală, poate prinde până la 40 de șobolani și costă 300 dolari bucata.

Activiștii se opun ideii de a omorî șobolani, afirmând că acest lucru este „inuman”. Susținători ai grupului Drepturile Animalelor i-au cerut lui Adams să sterilizeze șobolanii, în loc să-i omoare.

Așa ceva ar costa mii de dolari pe șobolan și nu ar rezulta în reducerea populației de rozătoare. Însă activiștii din cadrul grupului Drepturile Animalelor amintesc adesea despre „viața bogată din punct de vedere emoțional a șobolanilor”.

Opoziția la cruzimea inutilă față de animale este un lucru, însă încercarea de a-i opri pe funcționarii publici să protejeze sănătatea publicului și viețile umane este altceva.


SURSA icon-caret-right   New York Post

0
Partajare
  • 145
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Un răspuns la “Activiști pentru drepturile animalelor se opun folosirii de capcane pentru combaterea șobolanilor din New York”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *