Ne îndreptăm către impozitarea diferențiată a celor care nu susțin lobby-ul LGBT?

1

Unul dintre candidații fără șanse reale la nominalizarea Partidului Democrat pentru Casa Alba, dar care este foarte prizat și promovat de către media de peste ocean este Beto O'Rourke. Recent, acesta a declarat într-o emisiune tv că organizațiile religioase care susțin doar căsătoria între un bărbat și o femeie ar trebui să nu mai fie exceptate de la scutirile de taxe.

Invitat la o emisiune a postului CNN, Beto a fost întrebat de către moderator:

„Sunteți de părere că instituțiile religioase, precum colegiile, bisericile, organizațiile de caritate, ar trebui să-și piardă statutul de organizații exceptate de la plata anumitor taxe dacă se opun căsătoriilor între persoanele de același sex?„

„Da”, a răspuns Beto O'Rourke, în aplauzele zgomotoase ale audienței.

Mai mult, acesta s-a lansat într-o explicație mai detaliată a poziției sale.

„Nu poate exista vreo recompensă, vreun beneficiu, vreo scutire de taxe pentru nimeni, pentru nicio instituție sau organizație din America care nu este de acord cu toate drepturile omului și toate drepturile civile ale fiecăruia dintre noi.” Beto a continuat susținând că va face din această idee o prioritate a președinției sale în cazul în care va fi ales.

Deși este puțin probabil ca Beto O'Rourke să câștige nominalizarea Partidului Democrat pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2020, opiniile sale nu trebuie considerate drept o ciudățenie a unui candidat de la periferia politicii americane. Această poziție este consistentă din punct de vedere logic cu toată politica promovată de stânga americană din ultimele decenii în materie de justiție socială.

Impozitarea diferită în funcție de convingerile religioase care sunt sau nu aliniate cu politica de stat sau cu cultura dominantă într-o societate nu este o idee nouă. Ea a fost aplicată de Imperiul Otoman și de alte state musulmane. Astfel, supușii Înaltei Porți care nu erau musulmani (creștini, evrei, zoroastrieni, etc) plăteau o taxă suplimentară: jizia.

Dar otomanii mai aveau un mecanism prin care taxau suplimentar comunitățile creștine: tributul în copii – devșirme. Astfel, fiecare comunitate creștină trebuia să cedeze un anumit număr de băieți pentru a fi crescuți în credința Profetului și a fi înrolați în corpul ienicerilor. Acești convertiți forțați la religia islamică aveau mai multe șanse la o viață mai bună, la promovări și recunoaștere socială decât semenii lor non-musulmani. Dacă ar fi să facem o analogie, astăzi tributul în copii este plătit indirect prin îndoctrinarea care începe să se practice încă de la nivelul grădiniței cu privire la ideologia LGBT.

Regimurile fasciste și comuniste au promovat o concepție de stat totalitar, un stat care avea o ideologie oficială unică și pe care nici un cetățean nu o putea contesta fără a rămâne nepedepsit. În unele state democratice asistăm astăzi la promovarea unei ideologii neoficiale, dar asumate prin deciziile curților de justiție și alte mecanisme de control care pornesc de la tactica de blaming&shaming și ajung până la concedierea celor care nu acceptă noua gândire unică.

La început s-a cerut toleranță, apoi acceptare. Acum doar supunerea mai este permisă. Ai alte idei? Plătește.

O generalizare (Emil Borcean)

Propunerea politicianului Democrat mi se pare o inițiativă care poate fi ridicată la rangul de principiu: libertate de exprimare cu taxare.

Nu este exclus să ajungem exact aici. Ai ceva de spus în afara opiniilor aprobate în avans? Nicio problemă, spune – doar suntem liberali și toleranți – dar plătește.

Un gând păstrat în circumferința craniană este doar al tău și poți să-l exprimi acolo cât de tare dorești, fără să-i afectezi pe ceilalți, dar din momentul în care îi dai drumul în lume – pe gură sau în scris – devine un produs destinat schimbului, care circulă în societate. Iar deoarece nicio marfă – materială sau imaterială – nu poate circula alandala în societate, statul trebuie să intervină și să reglementeze cum se cuvine.

În ce privește ideile nu este deloc complicat. Se întocmește un registru de idei verificate și încuviințate, care pot fi circulate și dezbătute (în sens aprobator) fără costuri suplimentare. Orice altă idee este taxată în mod corespunzător.

Nu ești convins că încălzirea globală amenință cu extincția planetei și remediul constă în răpunerea capitalismului? Nu crezi că există un număr variabil de sexe și mai mare de 60? Nu crezi că este bine să mutăm (treptat și responsabil) Africa și Asia în Europa? Treaba ta, dar dacă emiți astfel de idei plătește un impozit care va fi dedus din salariul pe luna viitoare. Sau din pensie. Sau din ajutorul social.

Partea frumoasă este că se poate aplica dubla impozitare, la sursă și la destinație. Ai ascultat sau ai citit o părere neaprobată în avans și nu ai raportat-o autorităților? Primește dumneata o amendă.

La noi ar fi un armonios program de guvernare pentru un partid de stânga-dreapta ca USR. Progresist îngăduitor și conservator fiscal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here