Categorii
Știri

Parlamentul european atacă legea poloneză a educației sexuale

Seimul a votat pe 16 octombrie în favoarea unui proiect de lege pentru incriminarea „promovării sexualității minorilor”, într-o decizie care a indignat opoziția. Aceasta susține că proiectul de lege vizează interzicerea educației sexuale.

Proiectul de lege a rezultat în urma unei inițiative cetățenești. În Polonia inițiativele cetățenilor pot fi aduse în fața parlamentului, cu condiția să adune cel puțin 100.000 de semnături, moment în care parlamentarii trebuie să voteze propunerea cetățenilor.

Școlile poloneze din sistemul de stat au un program educațional care îi pregătește pe elevi pentru viața de familie. În unele orașe, administrate de primari progresiști din opoziție, acest program educațional a fost înlocuit cu educație sexuală explicită de la vârste fragede, în cadrul căreia sunt promovate homosexualitatea, masturbarea, fetișuri, identitățile de gen.

Acest proiect de lege le solicită educatorilor să se concentreze asupra educării copiilor în ce privește realitățile biologice ale trupului, igienei și vieții sexuale și asupra prezentării riscurilor și prevenției bolilor transmisibile prin contact sexual.

Parlamentul european (PE) a atacat acest proiect de lege după ce a votat în favoarea unei rezoluții care îl critică, în pofida faptului că respectiva inițiativă legislativă poloneză este una a cetățenilor și nu parlamentară.

471 de europarlamentari au votat în favoarea rezoluției de condamnare, 128 au votat împotrivă și 57 s-au abținut. Deputații din cele mai mari facțiuni din PE au semnat rezoluția. Parlamentul european a solicitat seimului polonez să renege proiectul propus de populație și să „asigure accesul tinerilor la o educație sexuală complexă”.

În rezoluția lor eurodeputații „au exprimat profunda îngrijorare cu privire la reglementările extraordinar de clare, ample și disproporționate ale proiectului de lege, care duce de facto la penalizarea diseminării educației sexuale între minori.”

Eurodeputații au mai susținut că reglementările propuse în Polonia i-ar amenința pe educatorii sexuali, profesori, lucrătorii din domeniul sănătății, jurnaliști, părinți, tutori și editorii de carte cu închisoare de până la trei ani.

Robert Biedroń, europarlamentar polonez de opoziție, a declarat o victorie uriașă pe rețelele de socializare odată cu adoptarea rezoluției: „PE tocmai a aprobat rezoluția de condamnare a proiectului de lege privind educația sexuală în Polonia, cu o majoritate decisivă. Deputații PiS, ca de obicei, au fost în minoritate. Acesta este un mesaj foarte clar: suntem în secolul XXI și nu în perioada medievală. Copiii polonezi au dreptul la o educație adecvată.”

Europarlamentarul PiS Beata Kempa a emis rapid o replică împotriva afirmațiilor lui Biedroń, spunând: „În ciuda rezoluției scandaloase împotriva Poloniei, care în realitate este împotriva copiilor polonezi, noi vom continua să lucrăm pentru a ne proteja copiii de promovarea pedofiliei. Domnul R. Biedroń ar trebui să declare odată pentru totdeauna dacă este pentru, sau împotriva pedofiliei.”

Jurnaliștii polonezi au subliniat de asemenea faptul că PE a adoptat o rezoluție împotriva unui proiect de lege care nu a fost emis de seim, ci a emanat de la cetățeni. „Sunt nebuni? Cum pot critica statul pentru un proiect de lege care a fost înaintat de cetățeni?”, a scris Patryk Słowik de la Gazeta Prawna.

O serie de politicieni ai parlamentului european au atacat acest proiect de lege, susținând că reprezintă un atac la educația sexuală din țară. Europarlamentarul Patryk Jaki, membru al partidului PiS, a declarat că europarlamentarii pur și simplu nu au citit proiectul de lege și repetă informații false destinate să afecteze guvernul Poloniei.

În cadrul dezbaterii de la Strasbourg politicienii PiS au subliniat, de asemenea, că proiectul de lege a rezultat de la inițiativa cetățenilor. În plus, proiectul de lege este conceput în mod explicit pentru a combate pedofilia și nu împiedică educația sexuală tradițională în școli, care se concentrează de obicei pe anatomia umană, prevenirea bolilor sexuale și biologia umană.

Acest proiect de lege nu va avea niciun impact asupra educatorilor care predau educația sexuală. În schimb legea are drept scop descurajarea activiștilor, indiferent dacă sunt educatori sau nu, care promovează și încurajează în mod activ activitățile sexuale pentru minori.

„Încă o dată trebuie să apăr Polonia împotriva informațiilor false, deoarece se spune că poți merge la închisoare pentru ‘educație sexuală’ în țara noastră”, a scris Jaki pe Twitter.

Europarlamentarul a citat primul paragraf al proiectului de lege, în care este scris că „oricine promovează sau susține public comportamente de natură pedofilă poate fi amendat, libertatea lui poate fi restricționată, sau poate fi închis până la doi ani.”

Jaki a explicat că aceasta nu este o „criminalizare a educației”, ci interdicția propagării pedofiliei, care, a observat el, este pedepsită în codurile penale ale majorității statelor din UE.

În aceeași perioadă guvernul sudedez a decis să folosească 175.000 dolari dintr-un fond public de patrimoniu pentru a finanța spectacole și lecturi de carte pentru copii, prezentate de homosexuali fardați strident și care se îmbracă în haine de femeie.


SURSA icon-caret-right   Remix

0
Partajare
  • 1.4K
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

4 răspunsuri la “Parlamentul european atacă legea poloneză a educației sexuale”

morala e că Ue vrea neapărat să facă un viitor mai luminos prin sexualizarea incipientă a copiilor – asta-i marele program, asta-i roade, aici sunt banii dumneavoastră. Apoi ne mirăm că lumea se trezește in Europa că nu merge așa, reeducarea ingidenilor cuplată cu migrație de masă impusă cu forța

Vedem cu aceasta ocazie ce oameni mizerabili sunt in acel asa zis parlament ue. Nu ar trebui sa i mai zicem așa , acelei adunături de oameni inculți fara o educație spirituala care se opun creștinismului, niste pervertiti sexuali care gândesc anormal favorizând ceea ce nu e firesc si mai ales nici permis.
Nu știam ca in Polonia mai sunt si așa ziși progresiști care fac atâta rău oamenilor. Ăștia ar fi niste regresisti care trag înapoi societatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *