Categorii
Știri

Jihadistul de pe Podul Londrei a făcut parte dintr-un grup care îl admira pe Hitler

Teroristul înarmant cu un cuțit, care a fost neutralizat de civili și apoi împușcat mortal de poliție vineri pe Podul Londrei, era un complotist eliberat din pușcărie care în trecut a încercat să înființeze o tabără de antrenament pentru jihadiști în Kashmir – și ai cărui tovarăși islamiști îl admirau pe Hitler și bagatelizau Holocaustul.

La momentul atacului de vineri Usman Khan, în vârstă de 28 ani și originar din Pakistan, era pus în libertate de un an, după ce executase doar jumătate dintr-o condamnare de 16 ani pentru complotul din 2010, împreună cu alți opt, de a arunca în aer o serie de repere londoneze precum bursa, ambasada americană și Westminster Abbey.

Khan încă mai purta o brățară electronică de monitorizare când a început atacul său înarmat cu două cuțite lungi, care a survenit după ce participase anterior la o conferință ținută la Londra despre justiția penală britanică, sponsorizată de universitatea Cambridge, în care a vorbit despre propria sa „reabilitare”. Această „reabilitare” a costat două vieți și trei răniți pe Podul Londrei.

El și colegii săi jihadiști de inspirație al-Quaeda au strâns fonduri în 2010 și au recrutat voluntari pentru o tabără de antrenament pentru teroriști pe care Khan, la acea vreme în vârstă de 19 ani și cel mai tânăr din grup, spera să o construiască pe pământul familiei sale din Kașmir.

Potrivit procedurilor judecătorești citate de The Guardian, tabăra urma să fie deghizată într-o școală islamică legitimă, dar absolvenții săi urmau să se întoarcă în Marea Britanie ca teroriști cu pregătire înaltă, antrenați să comită atacuri mortale.

Anchetatorii au interceptat convorbirile grupului extremist și i-au auzit pe membri vorbind favorabil despre Hitler, pe care l-au numit un aliat al islamului deoarece înțelesese că „evreii erau periculoși”.

Membrii grupului au mai susținut că mai puțin de 100.000 de evrei au murit în Holocaust.

Grupul plănuia să declanșeze o bombă artizanală la bursa de la Londra și viza, de asemenea, ambasada SUA și casa lui Boris Johnson, pe atunci primarul Londrei.


SURSA icon-caret-right   New York Post

0
Partajare
  • 128
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *