Categorii
Traduceri

Un comunist finanțat de cele mai prospere coduri poștale din SUA

În Los Angeles nu este neobișnuit să vezi BMW-uri cu autocolante Bernie 2020 pe bara de protecție din spate. Mai nou nu există socialiști săraci, iar sponsorii lui Bernie nu fac excepție.

Partajare
 • 420
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

În Los Angeles nu este neobișnuit să vezi BMW-uri cu autocolante Bernie 2020 pe bara de protecție din spate. Nu există socialiști săraci, iar sponsorii lui Bernie tind să aibă mulți bani.

În timp ce Bernie Sanders îl acuză pe Bloomberg că a încercat să-și cumpere drumul către nominalizare, socialistul și-a cumpărat creșterea bruscă din ultimul timp cheltuind 50 milioane de dolari. Numai în ianuarie a strâns 25 de milioane. Și va mai strânge.

În timp ce se laudă cu sprijinul din partea donatorilor mici, posibilitățile financiare ale donatorilor săi sunt orice, dar nu modeste.

Google, Amazon și Microsoft. Angajații lor reprezintă trei dintre primele patru surse de donatori ai lui Bernie. Apple se află pe locul cinci. Aceste companii de tehnologie înaltă nu sunt organizații cunoscute pentru tendința lor de a angaja membri ai proletariatului. Inginerii software de la Google i-au trimis lui Bernie, individual, mii de dolari.

Inginerii cu vechime de la Google, precum cei care îl susțin pe Bernie, au salarii de 250.000 dolari pe an.

Din punct de vedere geografic, codul poștal principal al donatorilor lui Bernie din San Francisco este 94110. Venitul mediu al unei gospodării în această parte a cartierului Mission District, în special în zona Bernal Heights din Inner Mission, este de 166.302 dolari. Valoarea mediană a unei locuinței este în jur de 1,5 milioane USD, iar chiria mediană este de aproape 5.000 dolari pe lună.

Nu există socialiști săraci în zona care a fost numită „cel mai excitant cartier din San Francisco”.

Aceasta este zona căreia David Talbot, fondatorul revistei Salon, i-a făcut reclamă descriind-o drept „cel mai excitant cod poștal din țară”, înțesată de „mahări care trag sforile la Silicon Valley” și se deplasează în „Tesla și BMW-uri de ultimul model și limuzine Uber”. Este firesc ca această zonă să fie și cepul prin care se scurg dolarii lui Bernie din partea frăției tehnologice.

Cel de-al doilea cod poștal din San Francisco este 94117, sau Haight-Ashbury, și se potrivește mai bine cu Bernie. Însă șaizecista vară a iubirii a făcut de mult locul iernii fondurilor fiduciare ale hipsterilor din Haight, unde venitul mediu este de 201.503 dolari anual, iar valorile medii ale locuințelor trec de 1,6 milioane.

Presa a făcut caz de fluxul de donații din Brooklyn. Dar acești bani nu provin de la clasa muncitoare din vechea zonă unde a crescut Bernie, ci din zonele care se dezvoltă rapid în cartier. Codul poștal 11215, sau Park Slope, este cel de-al doilea cod poștal important din care provin donatorii lui Bernie.

Cartierul, fost urban, cunoscut mai ales ca origine a primarului Bill de Blasio și datorită cooperativei Park Slope Food Co-Op cu avântul ei antisemitic de a boicota Isralelul, este plin de vilele renovate ale hipsterilor înstăriți. Este un loc în care un apartament cu trei dormitoare se poate vinde pentru 2,9 milioane dolari.

Park Slope a devenit, pentru new-yorkezi, un cuvânt blestemat care întruchipează tot ce nu este în regulă cu noua elită.

Pe locul trei pe lista de donatori a lui Bernie se află codul poștal 10025, sau Upper West Side din Manhattan. Cu un preț mediu de închiriere al unui apartament de 4.695 USD lunar, nu este tocmai un loc ieftin pentru a locui. Acesta este al optulea cel mai bogat cartier din New York, cu un venit mediu anual de 190.281 dolari pe gospodărie. Banii lui Bernie provin și de aici.

Codul poștal 11238, sau Prospect Heights, ocupă locul al patrulea și se găsește într-un cartier din Brooklyn care a cunoscut o dezvoltare rapidă și unde prețul mediu de vânzare al unui apartament a depășit un milion de dolari, iar un apartament cu un dormitor, cumpărat prin intermediul unei cooperative de proprietate imobiliară, poate ajunge și la 800.000. Fostul cartier urban a fost colonizat de hipsterii înstăriți de la Park Slope, iar o mare parte din ceea ce este valabil pentru Park Slope este valabil și pentru Prospect Heights. Ei sunt modernizatorii care îl finanțează pe Bernie Sanders.

Pe locul cinci se află codul poștal 98103, sau cartierul Seattle din Wallingford. Cu un venit mediu anual de 124.504 dolari pe gospodărie acest cartier, unde se află Universitatea din Washington și zone unde locuințele costă 800.000 dolari, nu aparține clasei muncitoare. Printre cele mai ieftine opțiuni de locuit se numără apartamente cu un dormitor, cu o suprafață de 70 metri pătrați, în valoare de 400.000 USD. Zona este atât de scumpă deoarece este locuită de angajați ai firmelor de tehnologie înaltă, inclusiv de ingineri la Microsoft.

Angajații Microsoft se numără printre cei mai mari donatori ai lui Bernie.

Și pe locul șapte se află codul poștal 90026. Cartierul Echo Park din Los Angeles este un paradis al hipsterilor, care se mândrește cu cea mai scumpă pizza din oraș și unde prețul mediu pentru locuințe este de 813.000 dolari, iar chiriile pot atinge 6.700 dolari pe lună. La fel ca Park Slope și Haight-Ashbury, Echo Park este plin de hipsteri înstăriți.

Acesta este miezul demografic al lui Bernie.

Pe locul opt se află cartierul Logan Square din Chicago, la codul poștal 60647. Logan Square este printre cele mai scumpe cartiere din Chicago. Un apartament costă peste o jumătate de milion de dolari. Cererea ajunsese atât de mare încât, la un moment dat, un garaj transformat într-o casă era listat cu un preț de vânzare de 2,85 milioane dolari. Cu barurile sale hipsterești și piața de alimente unde vin fermierii, este zona perfectă pentru baza socială de lux și la modă care îl susține pe Bernie.

Codurile poștale de pe locurile nouă și zece din lista finațatorilor de vârf ai lui Bernie reprezintă două zone scumpe din Manhattan.

10003, adică Union Square și Greenwich Village din centrul Manhattan, unde se află sediul Universității New York – cândva un stup de radicali furioși – sunt în prezent pline de apartamente luxoase locuite de radicali deveniți înstăriți. Greenwich Village a fost listat ca al nouălea cel mai scump cartier din New York. Deci, este potrivit să fie și a noua sursă de venituri din lista zonelor geografice care finanțează campania prezidențială Sanders 2020.

Pe locul al zecelea se găsește 10011, sau zonele Chelsea și West Village din Manhattan. Este de asemenea cel mai scump cod poștal din New York. Nu numai că este cea mai scumpă zonă din New York, dar este cea de-a 23-a zonă cea mai scumpă din țară, cu un preț mediu de vânzare de locuințe care se apropie de 2 milioane dolari. Și împreună cu chiriile lunare medii de peste 4.000 dolari, aceasta este a 19-a cea mai scumpă zonă de închiriere din toate Statele Unite.

De asemenea găzduiește Silicon Alley din New York, zona de tehnologie înaltă și de aplicații financiare a orașului.

Ce au în comun codurile poștale ale donatorilor de vârf ai lui Bernie? Dincolo de bogăție, fluxul de numerar al lui Bernie provine dintr-o mână de orașe foarte Democrate, aproape toate din statele California și New York. Doar două dintre primele zece coduri poștale se află în afara orașelor San Francisco, Los Angeles și New York. Numai acest lucru scoate în evidență natura insulară și nereprezentativă a bazei de finanțare a lui Bernie, în comparație cu restul țării.

Campania lui Bernie este alimentată de exact acele concentrații de putere și bogăție pe care el le condamnă.

Caracterul nereprezentativ al susținătorilor lui Bernie nu este doar o chestiune de geografie, ci de cultură. Unele dintre cele mai importante coduri poștale ale lui Bernie se suprapun industriei de tehnologie înaltă. Candidatura sa reprezintă un alt exemplu al modului în care industria tehnologică a denaturat nu numai economia, dar a deformat și politica noastră.

O mare parte din banii lui Bernie provin din centre urbane de hipsteri, în care tineri bogați albi au transformat cartiere vechi, inclusiv Brooklyn-ul lui Bernie, în zone inacordabile pentru clasa muncitoare și oamenii din clasa mijlocie care altădată locuiau acolo. Donatorii lui Bernie, în special în locuri precum Prospect Heights și Echo Park, au jucat, de asemenea, un rol semnificativ în strămutarea treptată a minorităților și săracilor.

Urmăriți sursa finanțelor lui Bernie și campania sa se devoalează în farsa ipocrită care este.

Industria de tehnologie înaltă și fondurile fiduciare cumpără nominalizarea pentru Bernie, în timp ce îi marginalizează pe candidații minoritari, în același mod în care au cumpărat casele vechi din Brooklyn și i-au îndepărtat pe negrii din cartier.

El este candidatul războiului de clasă, dar nu în numele săracilor, ci al tinerilor înstăriți care caută mai multă putere și influență, în detrimentul bogăției consacrate a generațiilor mai vechi. Industria tehnologică se războiește pentru influență cu titanii combustibilului fosil, dar nu pentru săraci, ci pentru ea însăși.

Baza socială a lui Bernie este mult mai mică de 1%. Puteți să o numiți cei 0,001%. O elită de Stânga tânără și bogată, cu influență disproporționată pe internet, stabilește agenda națiunii folosind mijloacele de comunicare digitale, dominanța tehnologică și îl proptește pe acest socialist senil care nu se încumetă să dezvăluie fișa sa medicală, după atacul cardiac din 2019.

„Nu eu. Noi.”

Acesta este sloganul lui Bernie. Este adevărat, dar nu în modul intenționat de a fi perceput. Bernie este în esență o păpușă a profesioniștilor de campanie electorală care l-au transformat într-un candidat redutabil în 2016 și care încearcă să realizeze și mai mult acum. „Noi” nu sunt americanii și nici măcar Democrații. Este vorba despre elitele acestor coduri poștale.

0,001% din țară se folosesc de un socialist confuz și în vârstă ca de un intermediar pentru impunerea voinței lor în America.

Alegerile din 2020 vor fi un test de voință între americani și cei 0,001% care locuiesc în Park Slope, Echo Park, Mission District și Haight-Ashbury. După opt ani de guvernare hipsterească sub Obama, este țara pregătită să-și plece capul și să permită unei mâini de tineri radicali înstăriți să-i conducă din nou pe restul?

Daniel Greenfield


În original icon-caret-right Bernie Sanders is Funded by the Wealthiest Zip Codes in America

0
Partajare
 • 420
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

4 răspunsuri la “Un comunist finanțat de cele mai prospere coduri poștale din SUA”

Servus, Emil
Mi se pare ca articolul este scris prin 2016. Asa sa fie oare?
Nu ca nu ar reflecta realitatea si din 2020. Dar sunt curios sa stiu cand a fost scris cu exactitate.
Multumesc, Toiu

Sau mai degraba o adaptare. In ultimul paragraf face referire la 2020. In fine, pana la urma nici nu conteaza chestia asta.

Salut, articolul este din 27 februarie 2020. (mergi pe linkul către original și se vede data publicării pe Frontpage)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *