Categorii
Știri

În SUA a fost aprobat primul test rapid pentru Coronavirus

Laboratoarele Abbott au obținut aprobarea Administrației Alimentelor și Medicamentelor (AAM) din SUA pentru testul său molecular de detectare a Coronavirusului COVID-19. Compania spune că acest nou test poate furniza „rezultate pozitive în cel puțin cinci minute și rezultate negative în 13 minute.” AAM, sau Food and Drug Administration, este agenția federală a ministerului sănătății care este responsabilă de protecția și promovarea sănătății publice, prin controlul și supervizarea siguranței alimentelor, produselor din tabac, cosmeticelor, medicamentelor, vaccinelor, aparaturii medicale și produselor veterinare.

AAM a acordat testului numit Abbott ID NOW COVID-19 o „autorizație de utilizare de urgență” și această autorizație este cea mai recentă dintr-un număr din ce în ce mai mare de aprobări ale agenției pentru teste rapide de diagnosticare moleculară, care pot fi utilizate în locații de verificare temporare, cum ar la cabinetul medicului sau în cămine pentru bătrâni, în scopul diagnosticării unei persoane în cel mult o jumătate de oră.

„Cu această metodă de testare rapidă furnizorii de servicii medicale pot efectua teste moleculare direct la punctul de îngrijire, în afara incintei unui spital”, a declarat Robert Ford, președintele firmei Abbott.

AAM a sporit, în mai puțin de o săptămână, aprobările pentru metode de diagnosticare realizate de alte companii, inclusiv Mesa Biotech și Cepheid, care cresc și ele producția pentru a satisface o cerere fără precedent. În ce privește Abbott compania a spus că va face disponibile testele ID NOW COVID-19 săptămâna viitoare, cu posibilitatea de a livra 50.000 de unități de test pe zi.

Acest tip de producție va fi binevenit furnizorilor de servicii medicale din SUA care se află pe prima linie de luptă împtriva pandemiei, precum și Casei Albe și agențiilor federale de sănătate acuzate de critici pentru lipsa de capacitate de testare pentru Coronavirus. Statele Unite sunt considerate mult în urma altor țări atunci când vine vorba despre disponibilitatea testării în general, mai ales ținând cont de cele peste 81.000 de cazuri de Coronavirus raportate – cel mai multe raportate din orice țară din lume, așa cum arată statisticile din ziua de joi 26 martie.

Înainte de aprobarea de către AAM a testelor rapide, multe dintre testele Coronavirus aprobate la începutul acestei luni au fost utilizate în spitalele mari și în centrele medicale universitare.

Firma Abbott a mai obținut o autorizație de utilizare de urgență de la AAM la începutul acestei luni pentru procedeul „m2000TM RealTime System”, care este utilizat de spitale și centre medicale universitare pentru a accelera capacitățile de diagnostic. Firma are un istoric consacrat în dezvoltarea testelor de diagnostic, în special pentru boli infecțioase precum SIDA, în calitatea de dezvoltator al primului test HIV.

Alt produs similar dezvoltat de Abbot, ID NOW, care a fost lansat pentru prima dată în 2014, este de asemenea o platformă moleculară de test pentru gripa de tip A și B, streptococului A și pentru testarea virusului sinciţial respirator din SUA, a mai spus compania.

„Pandemia COVID-19 va fi înfruntată pe mai multe fronturi, iar un test molecular portabil care oferă rezultate în câteva minute se adaugă gamei largi de soluții de diagnostic necesare pentru a combate acest virus”, a adăugat Ford.

Administrația Trump a reușit, după o reacție inițială neconvingătoare, slab coordonată și presărată cu afirmații îndoielnice, să ia o serie de măsuri semnificative în lupta împotriva pandemiei, iar conferințele de presă dedicate informării publicului atrag în prezent o audiență record. Aproape 12,2 milioane de telespectatori au urmărit în direct, luni 23 martie, raportul zilnic prezentat de președintele Trump și transmis de CNN, Fox News și MSNBC.

În consecință reporteri din presa potrivnică președintelui, cum ar fi Michael Grynbaum de la New York Times sau Joe Scarborough și Rachel Maddow de la MSNBC, solicită acum marilor rețele americane de televiziune să nu mai transmită integral și în direct conferințele de presă de la Casa Albă, dedicate informării publicului asupra situației la zi în privința Coronavirusului.

Efectul noilor inițiative și al comunicării din partea administrației Trump se face simțit și în rândul publicului larg. Astfel, într-un sondaj de opinie dat publicității pe 24 martie, Gallup notează că 49% dintre adulții americani aprobă felul în care Trump se achită de responsabilitățile sale, un procentaj în creștere față de cei 44% de la începutul lunii martie.

Indicele de aprobare din partea independenților și Democraților a crescut ușor față de începutul lunii, ajungând la cea mai înaltă cotă de aprobare din partea acestor două segmente sociale.

Americanii acordă în general recenzii pozitive pentru felul în care președintele se achită de situația de față, 60% aprobând și 38% dezaprobând. 94% dintre Republicani, 60% dintre independenți și 27% dintre Democrați aprobă prestația președintelui.


SURSA icon-caret-right   Forbes   Gallup

0
Partajare
  • 222
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

3 răspunsuri la “În SUA a fost aprobat primul test rapid pentru Coronavirus”

Cornel Iloi — Da, este vorba despre FDA. Am menționat în primul paragraf, dar în rest am preferat abrevierea din română.

M. Georgescu — Și eu vă mulțumesc pentru faptul că veniți aici. Sănătate (mai ales în această perioadă)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *