Despre

Sunt unul dintre membri fondatori ai publicației conservatoare În Linie Dreaptă (ILD). Acest jurnal cuprinde texte care au apărut de-a lungul timpului la ILD și Blogary, dar în variante revizuite. Treptat vor apare și materiale noi.

Mă atrage ideea unui jurnal online simplu, conceput pentru a facilita nimic altceva decât scrisul și pentru plăcerea de a citi. Acea plăcere a lecturii creată de aspectul tipografic general, prin echilibrul și simplitatea a ceea ce percep ochii parcurgând o pagină scrisă.

Nimic nu este mai prețios decât libertatea. În lipsa ei nimeni nu poate fi cu adevărat responsabil, nici măcar de propria viață. Toate formele de libertate create de civilizația occidentală – economică, a cuvântului, de asociere, de conștiință – sunt în reflux. Ideologii care exaltă arbitrariul și spiritul de turmă și organizații desprinse de națiuni și cetățeni distrug cea mai avansată civilizație din istorie. Țara noastră este și ea afectată.

Niciunul dintre lucrurile pe care le poate face un om obișnuit nu are vreo importanță în schema largă a lucrurilor, dar numai el le poate înfăptui. Trebuie doar să îndrăznească. La fel cum mântuirea este a individului, dar nu o chestiune privată, și libertatea este individuală, dar trebuie asumată și împărtășită.

Emil Borcean

Statuia compozitorului și violoncelistului Luigi Boccherini aflată în fața conservatorului de muzică din Lucca, Toscana. Boccherini s-a născut la Lucca în anul 1743.