Despre Periscop

Sunt unul dintre membrii fondatori ai publicației conservatoare În Linie Dreaptă (ILD). Aici se găsesc și texte care au apărut de-a lungul timpului la ILD, dar în variante revizuite. Ponderea principală o formează însă știri, opinii și traduceri referitoare la evenimente și subiecte de interes curent, sau cu o perspectivă istorică mai largă. Nimic nu […]

Sunt unul dintre membrii fondatori ai publicației conservatoare În Linie Dreaptă (ILD). Aici se găsesc și texte care au apărut de-a lungul timpului la ILD, dar în variante revizuite. Ponderea principală o formează însă știri, opinii și traduceri referitoare la evenimente și subiecte de interes curent, sau cu o perspectivă istorică mai largă.

Nimic nu este mai prețios decât libertatea. În lipsa ei nimeni nu poate fi cu adevărat responsabil, nici măcar de propria viață. Toate formele de libertate create de civilizația occidentală – economică, a cuvântului, de asociere, de conștiință – sunt în reflux. Ideologii care exaltă arbitrariul și spiritul de turmă și organizații desprinse de națiuni și cetățeni erodează temeinic cea mai avansată civilizație din istorie. Țara noastră este și ea afectată.

Civilizația occidentală este încercată din mai multe direcții, prin:

  • Subminarea democrației de către elite politice, birocratice, mass-media și tehnologice opuse libertății și autodeterminării indivizilor și națiunilor.
  • Desființarea națiunilor și culturilor occidentale prin import forțat de populații străine.
  • Culpabilizarea, marginalizarea și, în ultimă instanță, distrugerea creștinismului.
  • Culpabilizarea omului la nivel de specie și aducerea cetățeanului la bunul plac al statului și al amatorilor de inginerii sociale prin perpetuarea mitului unei încălziri globale cu efecte catastrofale sau fără precedent.
  • Distrugerea moralității firești și coruperea generațiilor tinere, prin pervertirea sexualității umane. Ideologia LGBT clădește o societate a sclavagismului sexual, în care ființa umană se supune instinctelor, glorifică desfrânarea și crează identități fictive.
  • Cultivarea amneziei istorice, a urâtului, superficialului și derizoriului în gândire, artă, modă și cultura populară. Idealizarea socialismului și reciclarea ideii comuniste în paralel cu discreditarea capitalismului și valorilor care au însuflețit generațiile din trecut.

Aici se vorbește despre acestea precum și despre opțiuni și remedii.

Nimic din ceea ce poate face un om obișnuit nu are vreo importanță în schema largă a lucrurilor, dar numai el le poate înfăptui pe acelea pentru care este chemat. Trebuie doar să îndrăznească. Așa cum mântuirea este a individului, dar nu o chestiune privată, la fel și responsabilitatea libertății este individuală, dar trebuie asumată și împărtășită; prin deosebirea adevărului de minciună, alegerea binelui în locul răului și cultivarea frumosului în locul urâtului.

E.B.

Autori:

Emil Borcean

Emil Târâlă

Gabriel Purcăruș