Categorii
Știri

Miliardarul Bernie Marcus va dona o mare parte a averii sale pentru realegerea lui Donald Trump

Giganții digitali (Apple, Microsoft, Facebook, Google) donează toți pentru Democrați. Un bătrân „analog” îl preferă pe Trump.

Partajare
 • 153
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Miliardarul Bernie Marcus a donat deja peste două miliarde de dolari pentru ajutorarea a peste 300 de organizații și a spus că intenționează să doneze majoritatea averii sale, atâta timp cât este încă în viață, în scopul realegerii președintelui Trump în 2020.

Co-fondatorul lanțului de magazine Home Depot a declarat la weekend, pentru ziarul Atlanta Journal-Constitution, că el va continua să caute cauze demne de susținut în anii următori. Marcus, în vârstă de 90 de ani, a adăugat că 80% până la 90% din averea sa vor merge către Fundația Marcus după ce va muri, pentru a finanța alte organizații cum ar fi în scopul descoperirilor medicale, ajutorarea copiilor cu autism, sau pentru ajutorarea veteranilor de război.

„Vreau să trăiesc până la 100 de ani, deoarece vreau să fiu în poziția de a dona averea mea pentru lucrurile în care cred cu adevărat”, a declarat Marcus. „Am toate casele de care am nevoie. Trăiesc foarte bine. Copiii mei sunt îngrijiți. Singurul scop pentru care trăiesc acum este să găsesc lucrurile potrivite în care să investesc, acele lucruri care pot să-mi ofere satisfacție sufletească și certitudinea că fac un bine pentru lume.”

Potrivit revistei Forbes averea lui Marcus este estimată la o valoare netă de 5,8 miliarde de dolari. Miliardarul a donat, până în prezent, peste două miliarde de dolari unor cauze filantropice, inclusiv 250 milioane de dolari pentru construirea Acvariului Georgia. Omul de afaceri ar putea să doneze până la șase miliarde de dolari în timpul vieții sale.

Întrebat despre valoarea sa netă, Marcus a spus că nu are „niciun indiciu”.

„Știi când aflu cât de mare este averea mea? O dată pe an, când fac o revizuire împreună cu contabilii mei. Nu am nicio idee. Ce mă interesează este: cât de mult pot să donez în acest an ?”, a declarat el pentru Atlanta Journal-Constitution.

Marcus a fost, de asemenea, un donator de prim rang pentru campania prezidențială din 2016 a președintelui Trump – și el intenționează să îl sprijine pe președinte și cu ocazia candidaturii sale pentru realegere, în 2020.

„Trump are o abordare de afacerist de bun simț pentru majoritatea lucrurilor”, a spus Marcus. „Acum, sunt de acord cu fiecare mișcare pe care o face? Nu, nu sunt. Dar adevărul este că el a realizat mai multe decât oricine altcineva. Fără îndoială. Dacă ne uităm la această țară, aș spune că astăzi este evident mai bine decât în urmă cu opt ani, sau cu șase ani”.

Marcus a declarat că cel mai mare defect al lui Trump îl reprezintă abilitățile sale de comunicare.

„Vă voi spune ce nu a făcut bine: comunicarea lui lasă foarte mult de dorit. Vreau să spun că se bagă în orice luptă. Se luptă în continuu. El face lucruri pe care nu ar trebui să le facă”, a spus el. „Ca președinte al Statelor Unite, aș prefera ca el să se ocupe de lucrurile care sunt semnificative”.

Marcus a spus că suma pe care o va dona depinde de succesul firmei sale. Marcus încă mai deține un număr mare de acțiuni la Home Depot.

„Home Depot se descurcă bine pentru că noi înțelegem filozofia și necesitatea reinventării”, a spus Marcus. „La un moment dat am avut fost îngrijorați că Amazon ne va scoate pe toți din afaceri. Dar astăzi nu cred că acest lucru mai este posibil… Nu vor răpi afacerea noastră”.


SURSA icon-caret-right   Fox Business

1+
Partajare
 • 153
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *