Categorii
Opinii

Candidatul „wellness”

Să readucem dragostea la Casa Albă.

Partajare
 • 144
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marianne Williamson este unul dintre Democrații care și-au anunțat candidatura pentru nominalizarea drept contracandidat la Trump, cu ocazia alegerilor prezidențiale de anul viitor.

Marianne este în vârstă de 66 ani, bine conservată și conține multă spiritualitate. Ea și-a descoperit vocația după lectura tomului A course in Miracles : Combined Volume, publicat în 1975 de către autorul supranumit Fundația pentru miracole interioare.

„Nu eram cea mai fericită persoană, acest lucru e clar. La acea vreme mă căzneam să străbat al doilea deceniu de viață. La început, când am văzut cartea, limbajul a fost mult prea intens pentru mine. Dar, când a reapărut în viața mea un an mai târziu, am fost atrasă ca de o forță misterioasă. Ceea ce și este, bineînțeles!”

Williamson a scris 12 cărți, dintre care patru s-au aflat pe lista de bestsellers a ziarului New York Times. O carte care s-a bucurat de un succes deosebit este manualul intitulat Un curs de slăbire: Lecții spirituale de renunțare la greutatea ta.

De-a lungul unei cariere prodigioase, pe parcursul căreia le-a consiliat sufletește pe Cher și Oprah Winfrey, ea și-a consolidat renumele de guru spiritual. Kim Kardashian, Eva Longoria, Nicole Richie și Alannis Morissette sunt doar câteva dintre celebritățile inspirate de Marianne Williamson și care o susțin în tentativa ei de a infuza Casa Albă cu spiritualitate și wellness.

Programul ei politic este vast și generos: învățământ universitar gratuit, sistem de sănătate gratis, despăgubiri financiare pentru cei care au în arborele genealogic cel puțin o persoană care a suferit datorită sclaviei, instituirea venitului universal (salariu minm garantat indiferent dacă o persoană muncește sau nu) și o abordare holistică a conflictului israelo-palestinian: “Lucrarea adevăraților arhitecți ai păcii trebuie să fie la nivelul inimii.”

Filozofia politică a doamnei Williamson este vibrantă și atotcuprinzătoare, ca tot ce se revarsă din chakra nr. 4, supranumită și chakra inimii:

Negocierile de dezarmare nucleară cu Rusia, în varianta Williamson:

Actualizare, 10 decembrie

Am scris articolul inițial în iulie. Au trecut șase luni și Marianne Williamson încă se află în cursa de nominalizare la președinție, din partea partidului Democrat. Mai mult de atât, candidatei wellness din chakra 4 i-a reușit o lovitură mediatică și ieri a devenit notorie pe plan național.

A fost de ajuns un tweet: „Grațierea lui Charles Manson de către Donald Trump, chiar și postumă, este profund sinistră.”

Apoi și-a data seama de inepția pe care o debitase și a încercat să dreagă busuiocul cu un al doilea tweet, de scuze. Însă între timp tweetul inițial devenise viral și prin urmare, ca orice bun Democrat, le-a șters pe amândouă.

Popularitatea instantanee pe care a câștigat-o se datorează faptului că sursa ei de informare despre presupusa grațiere postumă oferită de Trump lui Charles Manson era de fapt o știre fictivă dintr-o publicație de satiră:

Observați în stânga sus titlul publicației? – Majoritatea Cretinilor punct com. Dar partea fascinantă este următoarea: acesta este un site de satiră autorecunoscut drept progresist, care își propune să-și bată joc în mod picant de Republicani și, în general, de acea mulțime (intitulată „cretină”) a celor care nu subscriu la învățăturile de tip „eu voi progresul cu orice preț”.

Și cine s-a arătat suficient de imbecil ca să ia drept autentică o știre de pe acest site? Un candidat Democrat la funcția supremă în stat. Justiția poetică lovește dintr-un senin plin de ironie.

0
Partajare
 • 144
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Un răspuns la “Candidatul „wellness””

Chiar așa, oare de ce n-ar avea și oligofrenii, cretinii si chiar idioții un reprezentant de-al lor în fruntea statului și o reprezentare proporțională în parlament ? In mod cât se poate de serios, propunerea asta a mai fost făcută în congresul american pe vremea lui Jimi Carter. Cu deosebirea că pe-atunci demența corectitudinii politice era pe la primele simptome iar semnele ei au fost repede confundate cu niste bufeuri trecătoare ce au stârnit ropote de aplauze si râsete homerice. Oamenii mai erau încă sănătoși.

Astăzi lucrurile nu mai stau deloc așa. Nebunia stângii progresiste riscă să fie luata de bună și sănătatea râsului sa fie scoasă dintre leacurile farmaceutice.

După cum s-a putut vedea de atunci încoace, nebăgați în carantină, demenții îi pot afecta pe cei mai labili din preajma lor. Cei care rămân totuși lucizi devin inevitabil ipohondri, iar majoritatea ignorantă devine miza politică crucială și pentru unii și pentru alții.
Contrar preceptelor medicale, demența poate fi totuși contagioasă. Transmisibilă pe o singură cale: calea ideologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *