Categorii
Opinii

Instrucțiunile Antifa către presă

Despre Antifa și o completare cu ocazia demonstrațiilor și atacurilor din SUA din mai-iunie 2020.

Partajare
 • 408
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sâmbătă 6 iulie, la o săptămână după ce jurnalistul Andy Ngo de la publicația Quilette a fost atacat și vătămat corporal de către bătăușii Antifa cu ocazia unei manifestații din Portland, Oregon, organizația a participat și la un marș din Washington.

Reprezentanților de presă acreditați pentru a difuza reportaje despre acest marș le-a fost înmânată o foaie cu instrucțiunile Antifa referitoare la conduita cerută din partea reporterilor.

1. Evitați fotografierea sau înregistrarea video a fețelor participanților, fără aprobarea lor explicită.

2. Asigurați-vă că aveți consimțământul explicit al celor pe care îi înregistrați pentru un interviu, sau pe care urmează să îi citați.

3. Fiți conștienți de faptul că fotografiile sau înregistrările video pot fi folosite drept dovezi într-o curte de justiție. Evitați publicarea oricăror fotografii sau înregistrări video care au potențial incriminatoriu și fiți pregătiți să vă mențineți integritatea profesională în cazul în care sunteți somați, prin citație de la tribunal, să predați autorităților înregistrări video, fotografii, sau note scrise la fața locului.

4. În anumite zone nu aveți voie să filmați sau fotografiați. Abțineți-vă de la filmat și fotgrafiat în aceste zone.

Condițiile Antifa solicită presei să ascundă, față de autoritățile legale, actele de vandalism și violență comise de această organizație. În esență, Antifa cere presei să devină complice și protector.

Antifa din prezent descinde direct din istoria violenței politice a Germaniei din perioada Republicii de la Weimar. Antifa originală a fost un adversar al naziștilor, dar acest lucru nu o situează de partea „celor buni”.

Cel mai mare dușman al nazismului în Germania, din perioada ascensiunii sale, a fost comunismul. Nu deoarece comunismul și nazismul ar fi fost ideologii diametral opuse, ci deoarece erau ideologii surori. Amândouă proveneau din socialism și amândouă se aflau în competiție directă pentru același electorat. Antifa din deceniile 1920 și 1930 nu fost o mișcare democratică pașnică, opusă oricărei forme de totalitarism. A fost în realitate un grup comunist violent, angajat într-un război fratricid sângeros cu naziștii lui Hitler.

Nu întâmplător, în fotografia de sub titlul acestei relatări, grupul Antifa din imagine este surprins în spatele unui steag roșu cu semnul distinctiv al secerii și ciocanului.

În timp ce Antifa veche se bătea cu fasciști autentici, Antifa nouă vede fasciști peste tot. Fasciștii Antifei noi sunt toți cei care nu subscriu la cerințele Stângii radicale. Practic, sunt mai toți ceilalți.

Emblema Antifei originale:

Emblema Antifei americane:

Actualizare, început de iunie 2020

Pe 25 mai a fost ucis în Minneapolis, de un polițist alb, bărbatul de culoare George Floyd. Ce a urmat depășește cu mult magnitudinea unor proteste la adresa unui abuz polițienesc. Pe de o parte protestele au degenerat rapid în furt, tâlhărie și distrugere oarbă. Au fost vandalizate sau incendiate nenumărate clădiri (magazine mari și mici, redacții de ziare, sedii ale autorităților locale) și hoarde de jefuitori au delapidat magazinele rămase fără protecție.

Pe de altă parte violența stradală a depășit nivelul unor proteste: nu mai este vorba doar de îmbrânceli sau atacuri cu mijloace artizanale asupra poliției, au avut loc atacuri armate. Un microbuz a oprit în fața clădirii tribunalului din Oakland în noaptea de 30 mai și din vehicul s-au tras focuri de armă.

Microbuzul alb din care s-au tras focuri de armă împotriva pazei din fața tribunalului din Oakland

Au fost vizați doi ofițeri de pază detașați de la Homeland Security, care asigurau protecția obiectivului. Unul dintre ei a fost grav rănit, iar al doilea a fost ucis. Ironia tragică face că Dave Patrick Underwood era un bărbat de culoare. Sora lui, Angela Underwood Jacobs, candidează din partea partidului Republican la un loc rămas vacant în parlamentul statului California.

Dave Patrick Underwood, agentul de pază asasinat

Violența și tacticile „demonstranților”, precum și amploarea geografică, arată că s-a intrat într-o fază de insurecție incipientă. Nu mai este vorba doar despre un protest, chiar și furios, ci de încercarea premeditată de a cataliza furia mulțimilor către un scop politic: răsturnarea administrației Trump. Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână capitala americană s-a transformat în teatru de război. Vineri seară, pe 29 mai, agenții din cadrul serviciului de protecție al instituției prezidențiale l-au relocat temporar pe Donald Trump din sediul Casei Albe, într-un buncăr subteran. Oficialitățile spun că 50 de agenți ai Serviciului Secret au fost răniți, o parte dintre ei atacați cu cocktailuri Molotov în parcul Lafayette care se află vizavi de reședința președintelui. Au fost semnalate incendii în vecinătatea Casei Albe și mașinile din zonă au fost verificate pentru detecția de bombe artizanale. Așa cum s-a observat în New York și alte părți, grupuri Antifa parchează pe străzi autovehicule pline cu explozive și materiale incendiare, pentru utilizare la nevoie.

Clădirea care adăpostește Sindicatul Federal al Muncii și Congresul Organizațiilor Industriale (AFL-CIO), cea mai mare organizație sindicală din SUA, a fost și ea incendiată. Sediul AFL-CIO se află lângă Casa Albă. Răsculații din cartierul „H Street”, una dintre cele mai vechi și frecventate zone comerciale din Washington, D.C., au ars, printre altele, și steaguri americane desprinse de pe clădiri. Duminică târziu a fost incendiată biserica episcopală Sfântul Ioan, aflată peste stradă de Casa Albă. Subsolul, care a fost și el incendiat, era folosit pentru supervizarea și îngrijirea copiilor în timpul serviciului religios și fusese recent renovat. Această biserică este o instituție aparte. Aici s-au ținut de-a lungul timpului toate serviciile religioase cu ocazia inaugurării președinților americani, începând cu James Madison, în 1809. Simbolismul acestui act de distrugere nu poate fi ignorat: Madison, supranumit „părintele constituției” și autor al declarației drepturilor civile, a fost unul dintre părinții fondatori ai Statelor Unite. Iată cum, de la steag și până la această parohie, simbolurile SUA sunt atacate în mod sistematic.

Ca de obicei când vine momentul răfuielii, comuniștii se debarasează de aliații de conjunctură. Presa progresistă a simpatizat în trecut cu Antifa, dar degeaba. De exemplu ziarul local Raleigh Times din Carolina de Nord: sediul i-a fost vandalizat fără probleme.

Implicarea Antifa este evidentă. Până la instaurarea lui Donald Trump în funcția de președinte fenomenul Antifa a fost mai degrabă periferic în SUA. Amploarea acestuia a crescut exponențial odată cu declarațiile belicoase la adresa noii administrații, organizarea de contramanifestații și provocările violente însoțite de atacuri brutale împotriva susținătorilor lui Trump. Ceea ce se știe mai puțin este faptul că Antifa dispune și de un filon de expertiză și experiență militară.

Forțele care au luptat în Siria împotriva ISIS au inclus și o grupare formată din simpatizanți și militanți marxiști. Milițiile kurde YPG (care aparțin de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, sau PKK) au recrutat un comando de luptători străini al căror conducător era Karim Marcello Franceschi, un comunist purtând la rever o insignă cu Mao. „O societate capitalistă este o societate de rahat, la fel cum societatea egipteană cu piramide și faraoni era și ea o societate de rahat. Noi, aici în Rojava [regiune din nord-estul Siriei], luptăm pentru o alternativă socialistă”, le spunea Franceschi tovarășilor de luptă. Unitatea sa era supranumită „Plutonul internațional Antifa” și printre înrolați se numărau și americani. Joshua Bailey, de exemplu, avea aproape 30 de ani, provenea din Baltimore și trăia la părinți. După cucerirea capitalei ISIS, Raqqa, contingentul de americani s-a întors în Maryland, Nevada, California, Tennessee.

Antifa în Siria

În 2017 grupul Antifa numit „Redneck Revolt” a inclus pe pagina sa de internet un manual de insurgență care cuprinde secțiuni despre execuții publice și terorism urban. Lucrarea se numește „Minimanual de gherilă urbană” și este opera marxistului brazilian Carlos Marighella (1911-1969). Marighela a fost un politician, publicist și luptător de gherilă de orientare marxist-leninistă, iar manualul său, care descrie tehnici concrete de gherilă și terorism în scopul destabilizării unei țări și provocării unei revoluții care să aducă la putere un regim comunist, a fost tradus în numeroase limbi și este o lucrare de căpătâi în cercurile anarhist-revoluționare. Spre deosebire de Che Guevara, care insista asupra importanței revoluției proletare pornind din mediul rural, Marighella a recunoscut importanța strategică a zonelor urbane și a găsit astfel numeroși adepți și admiratori în generațiile care l-au succedat. „Redneck Revolt” pledează în favoarea revoluției și încetării capitalismului în SUA și operează peste 30 de filiale în 20 de state.

Anul trecut, în primăvară, a devenit public un raport intern al FBI în care se vorbea despre o investigație asupra planurilor Antifa de „a înscena o rebeliune armată” și despre tentativele de ” subminare a operațiunilor de securitate militară și de aplicare a legii la granița dintre SUA și Mexic”. Într-un document adițional obținut de ziarul San Diego Union-Tribune se vorbea despre activități criminale cu potențialul de a afecta securitatea SUA, fiind menționată intenția Antifa de a cumpăra arme de la un cartel mexican și de a organiza o rebeliune armată la graniță.

De aceea intenția lui Trump, de a desemna Antifa drept o organizație teroristă, este cât se poate de oportună. O astfel de măsură ar crește capacitatea agențiilor federale care se ocupă de aplicarea legii să efectueze un schimb de informații eficient, sau să inițieze operațiuni de supraveghere și infiltrare. Trezoreria va fi capabilă să urmărească și să intervină în cazul operațiunilor financiare la al căror capăt se află Antifa.

Unii consideră că intenția lui Trump este gândită prost, deoarece aici ar fi vorba în primul rând despre o ideologie și nu despre o organizație numită „Antifa Incorporated”, care să poată fi dată în urmărire. Însă, chiar dacă „Antifa” este un nume generic, organizațiile locale de acest profil există, la fel cum există membri și simpatizanți cu nume și prenume și faptele pe care aceștia le-au săvârșit. Nici Mafia nu a existat în SUA ca organizație cu un astfel de nume. Aceasta ar fi însemnat atunci că activitatea anti-mafia a FBI, ministerului de justiție și trezoreriei (ca să numesc doar câteva departamente la nivel federal) nu ar fi avut de fapt niciun obiectiv concret de investigat. Conform unei astfel de logici ar fi fost mai indicat să stea cu mâinile în sân. Însă obiectivul anti-mafia a fost încrengătura de organizații gangsterești reale, nocive și cooperând în rețea. Și organizațiile de tip Antifa, cu nume diverse și în locații diferite, sunt la fel de reale, nocive și cooperează în rețea. Este necesar ca ele să fie neutralizate și demantelate. Nu este admisibil ca într-un stat de drept, a cărui misiune principală este protecția cetățeanului, să fie ignorate activitățile teroriste și destabilizatoare ale celor care urmăresc instaurarea unui regim marxist.

0
Partajare
 • 408
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *