Categorii
Știri

Când automobilele electrice sunt scoase din priza subvențiilor de stat

Vânzările de vehicule electrice și hibride au scăzut cu peste 50% în provincia Ontario din Canada pe parcursul ultimului an.

Electric Mobility Canada a publicat recent un raport privind vânzările de vehicule electrice, în urma compilării datelor obținute de la biroul național de statistică al Canadei și de la IHS Markit, o firmă de analiză a pieței.

În primul trimestru al anului 2018 au fost vândute 2.633 de vehicule electrice în Ontario. În aceeași perioadă a acestui an numărul a scăzut la 1.219.

Electric Mobility Canada a atribuit cel puțin o parte a acestui declin expirării, în iulie 2018, programului de stimulare a vânzării de vehicule electrice și cu hidrogen din Ontario (EHVIP).

Programul a oferit șoferilor credite nerambursabile, între 5.000 și 14.000 de dolari canadieni, pentru a cumpăra vehicule ecologice noi de la o gamă de producători auto.

Un purtător de cuvânt al companiei General Motors Canada a confirmat că firma sa a înregistrat o scădere a vânzărilor de vehicule electrice din iulie anul trecut și a declarat că a observat o tendință similară și în cadrul concurenței.

„În mod clar, a existat un declin destul de semnificativ” a declarat Cara Clairman, președintele și directorul executiv al companiei Plug’n Drive, un grup non-profit care promovează vehiculele electrice. „Mai ales după eliminarea subvențiilor”.

Vânzările de vehicule electrice au crescut în mod constant în Ontario începând din 2013, a remarcat organizația într-un raport din februarie 2019.

Guvernul din Ontario susține că anularea programului său de stimulare a vânzărilor de vehicule electrice și pe hidrogen ar putea economisi, pentru plătitorii de taxe și impozite, până la un miliard de dolari pe parcursul a patru ani.

Quebec și Columbia Britanică sunt acum singurele provincii canadiene care oferă subvenții pentru achiziționarea unui vehicul electric. În Quebec, cererea pentru vehiculele electrice este în creștere.

Pe plan internațional, SUA și China restrâng susținerea acordată autovehiculelor electrice și relaxează cerințele drastice de eficiență pentru consumul de combustibil la autovehiculele pe combustibili fosili.

Se apreciază că producția și cererea de petrol vor rămâne la un nivel ridicat în viitor.

În SUA, administrația Trump se află într-un proces de relaxare a standardelor naționale de economie și consum de combustibil pentru autoturisme și camioane ușoare. Propunerea din prezent ar menține consumul mediu de combustibil (CAFE) la 39 de mile pe galon (sau 16,575 kilometri la litru de benzină) până în 2020, în loc de 55 mile pe galon (23,375 kilometri la litru de benzină), după cum ar impune regulile din perioada Obama. California a promis să-și folosească autoritatea unică pentru a menține standarde mai stricte de consum de combustibil, dar administrația Trump încearcă să anuleze capacitatea Californiei de a stabili reguli independente în acest domeniu.

Între timp, în China, subvențiile pentru vehiculele electrice cu autonomie ridicată vor fi reduse cu 50% către sfârșitul acestui an. De asemenea vor fi reduse restricțiile privind achizițiile de vehicule care utilizează motorul cu combustie internă, „o combinație care ar putea cel puțin încetini creșterea vânzărilor de vehicule electrice”, a declarat organizația Rapidan Energy într-un nou raport. „China a cheltuit peste 60 miliarde de dolari în subvenții pentru vehicule electrice începând din 2009, dar acum elimină subvențiile din cauza costurilor ridicate și a fraudei răspândite”.

China a dat în funcțiune, de asemenea, numeroase autobuze electrice, care atrag mai puțină atenție dar sunt foarte eficiente în ce privește înlocuirea combustibilului convențional. Conform Rapidan, un singur autobuz electric elimină un consum de hidrocarburi echivalent cu cel al 33 de vehicule ușoare de transport. De fapt, autobuzele electrice din China elimină mai multă cerere de benzină și motorină decât întregul parc mondial de automobile electrice. China speră ca până în 2021 să înlocuiască toate autobuzele sale din zonele urbane cu versiuni electrice. Cu toate acestea Rapidan afirmă că, până la sfârșitul anului viitor, subvențiile pentru autobuzele electrice vor fi eliminate treptat, ceea ce ar putea încetini procesul de înlocuire.

Vânzările de vehicule electrice au crescut în acest an în China, chiar și pe fondul unei piețe care se contractă în general. În iunie s-au vândut aproape 147.000 de vehicule electrice plug-in, în creștere cu 72% față de anul precedent. În același timp, vânzările totale de mașini au scăzut cu 8%. Creșterea vânzărilor de vehicule electrice într-o piață în contracție subliniază creșterea ponderei pe piață pentru acest gen de vehicule.

Dar, după cum remarcă Rapidan, industria automobilelor electrice se va confrunta cu un test dificil datorită reducerii subvențiilor.


SURSE icon-caret-right   CBC   Oil Price

0
Partajare
  • 86
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

2 răspunsuri la “Când automobilele electrice sunt scoase din priza subvențiilor de stat”

In principiu, nu sunt impotriva automobilelor electrice ,atit timp cit exista o cerere reala. Problema intervine atunci cind se folosesc de taxele mele(locuiesc in Melbourne , Australia) sa subventioneze o clasa sociala relativ afluenta , in dauna unor cetateni cu venturi mai mici. Practic, clasele sociale joase sponsorizeaza clasele sociale care oricum isi pot permite. In statul Victoria nu exista subventionare insa, stingistii au incercat de mult ori sa le impuna.

Exact. Este vorba despre o jonglerie facuta de stat, pe criterii politice (incalzirea globala este complet politizata), pentru a-i sustine pe unii si a-i penaliza pe altii. Si ar mai fi o observatie: acest gen de subventii este de natura sa diminueze interesul producatorilor de a inova in acest domeniu. Intr-o competitie reala si fara proptele din partea statului, producatorii de vehicule electrice ar fi cu adevarat fortati de piata sa-si imbunatateasca produsul si sa ofere ceva la preturi rezonabile, competitive relativ la oferta generala si la buzunarul cumparatorului. Sau, cât timp nu se poate, sa fie lasati sa ocupe nișa lor reala, a produselor scumpe și adresate celor care vor să epateze cu conștiința lor ecologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *