Categorii
Opinii

Cronică mondenă cu clovni

O vedetă NOUĂ! Dacă era președinte ar fi fost EXPLOZIV! Declarație INCENDIARĂ a feministelor!

Partajare
 • 74
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Colectivul artistic care lucrează la readucerea pe scenă, la Teatrul Național din București, a piesei de teatru „Angajare de clovn” a transmis următoarele după incidentul care s-a petrecut în timpul repetițiilor de vineri dimineața.

„Lucram cu domnul Aramitru senior la perfecționarea interpretării și dintr-o dată apare pe scenă Andrei Aramitru, fiul regizorului nostru. Ne-a dat pe toți la o parte și a început să declame ceva citit de pe telefonul dânsului”, a spus unul dintre actori.

„Trebuie să recunosc că domnișorul Andrei a livrat un impromptu dramatic impresionant. Cu ochii ieșiți din orbite și agitându-se într-un crescendo răvășitor, dânsul ne-a arătat ce înseamnă să fii un clovn desăvârșit”, a continuat actorul care a ținut să își păstreze anonimatul, în cazul în care va trebui să cedeze locul său pe scenă neașteptatului intrus.

Putem reda un fragment din recitalul de vineri, reconstituit din memoria celor prezenți.

Nu pot accepta ce se întâmplă cu România! M-am săturat să stau pe margine, vreau să mă lupt din prima linie!

Ia studiați puțin cum era Suedia, sau Irlanda, prin anii ’60 sau ’70! Va spun eu. Nivelul lor economic era cam ca al României acum. Dar mentalitățile erau și mai rele (femeile nici măcar nu aveau drept de avort, trebuiau sa meargă in alte țări). Nici nu se punea problema de egalitate de drepturi salariale sau altceva – bărbații lucrau și beau împreună după muncă, în timp ce femeile stăteau acasă, aveau grijă de copii și făceau curat și de mâncare, iar familia mergea la biserică duminica. Ca în evul mediu!

Acum sunt cele mai civilizate și dezvoltate țări din lume. Profund progresiste. Nu mai sunt disperați! Se schimbă generațiile. Mintea oamenilor evoluează! Și noi o sa ne facem bine! Deși urlă toți disperații și retrograzii… urlă de frică, pentru că își dau seama că au pierdut deja! Obscurantismul s-a terminat, acum avem creier!

Eu respect 100% religia și biserica! Vorbim aici de modernitate. Nu mai suntem in evul mediu, oameni buni. Lăsați poveștile astea, că nu mai merg!

„Sunt foarte mișcat”, a mărturisit regizorul. „Nici monologul lui Hamlet nu este atât de mișcător. Piesa are două acte dar am decis să adaug actul trei, care să cuprindă această performanță. Nu mai avem costume de clovn, dar juniorul este de acord să apară în costumația sa normală, de antreprenor și consultant. Cred că este o decizie bună, astfel va fi păstrat elementul autentic al omului de rând, care luptă să salveze România.”

Nefiindu-i cerută părerea, domnul Ban Darna a ținut totuși să declare ceva pentru presă: „Dacă eram eu președinte în Suedia, sau Irlanda, bărbații ar fi avut dreptul la avort, iar femeile ar fi lucrat în loc să stea acasă și s-ar fi dus la băut împreună după muncă”. O jurnalistă de la Digi24 a leșinat consemnând această declarație, însă Ban Darna a intervenit alert și i-a oferit o pastilă albastră. „Le port mereu cu mine. Mi-au fost recomandate de Stamate Neo, medicul meu de familie. Dacă eram eu președinte i-aș fi dat una și femeii în uniformă militară care a leșinat lângă Klaus Iohannis, la Constanța.”

Organizația Feminism România a transmis ulterior un comunicat de presă, în care se afirmă dreptul inviolabil al femeilor la avort înaintea bărbaților. Ban Darna este acuzat de sexism și discriminare sistemică.

Respectiva organizație, cunoscută pentru meticulozitate și grija față de limba română

a criticat și termenul „albastru”, folosit anterior de Ban Darna în conversația sa sponană cu reporterii. „Albastru este un cuvânt foarte problematic. Începe cu alb care, după cum știm, este un termen rasist și suprematist. De aceea noi recomandăm folosirea expresiei cealaltă-culoare-din-sigla-clubului-sportiv-steaua. Țin totuși să menționez că noi nu-i discriminăm pe rapidiști sau dinamoviști. Noi considerăm că întreg fotbalul este un sport sclavagist al patriarhatului, în care femeia este ținută legată în lanțuri de aragaz în timp ce bărbații pur și simplu calcă în picioare gazonul care protejează planeta noastră fragilă și siluită de masculinitate toxică. Știați că planetă este un substantiv feminin?”, a transmis pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt Cicerona Graur, strănepoată a reputatului lingvist Alexandru Graur.

0
Partajare
 • 74
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *