Categorii
Știri

Guvernul suedez cheltuiește milioane de euro pentru cazarea migranților afgani tineri

Guvernul suedez cheltuiește milioane de euro pentru a procura spații de cazare pentru afganii fără adăpost, dependenți de servicii sociale și cărora li s-a permis să rămână în țară din cauza așa-numitei „legi a liceului”.

O parte a planului presupune găsirea de locuințe pentru „tinerii adulți” afgani care au venit în Suedia ca „minori neînsoțiți” în perioada de criză a migranților din anii 2015-2016, dar care sunt acum înrolați în învățământul secundar.

Stockholm City Mission și Uppsala City Mission sunt două organizații caritabile care se ocupă de problemele persoanelor fără adăpost. Acestea au creat o sucursală numită „Agenția de închirieri City Mission”, cu scopul exclusiv de a găsi și amenaja locuințe pentru afganii fără adăpost, care depind de servicii sociale.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ziarul Fria Tider, Stockholm City Mission a primit 2,8 milioane euro de la guvernul național pentru a-i plasa pe acești migranți în unități de locuit.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Stockholm City Mission, organizația speră să inspire „mai multe persoane private să închirieze camere sau locuințe neutilizate”.

Comunicatul de presă continuă, spunând: „Numeroase dintre persoanele neînsoțite care au ajuns în Suedia în 2015 sunt acum adulți tineri care urmează școala gimnazială superioară și sunt astfel incluse într-un permis de ședere temporară bazat pe Legea Nouă a Liceului, care a fost adoptată în 2018.“

În total, guvernul suedez s-a angajat să investească 11,2 milioane de euro anual, timp de trei ani consecutivi, pentru a sprijini organizațiile non-profit care vor căuta să plaseze migranții în 300 unități de locuit până la sfârșitul anului curent.

La începutul acestui an au fost publicate rapoarte care au constatat că 90 la sută dintre solicitanții de azil marocani care au ajuns în Suedia în ultimii ani, afirmând că aveau sub 18 ani, erau de fapt adulți.

Consiliul Național Suedez de Medicină Legală a testat, în 2017, aproape 600 de migranți care susțineau că aveau o vârstă sub 18 ani și s-a descoperit că 76 la sută dintre cei testați aveau cel puțin 18 ani.

Teste similare efectuate de Serviciul Danez pentru Imigrări au relevat aproape aceleași rezultate.

Într-o altă știre din Fria Tider, guvernul suedez a repatriat 50 de migranți afgani care locuiau în Suedia.

Ca urmare a repatrierilor au avut loc manifestații de protest în fața centrului de detenție pentru migranți din localitatea Märsta.

Dintre cei 50 de migranți care au fost expulzați, trei au fost nevoiți să părăsească țara datorită infracțiunilor pe care le-au comis, în timp ce restul au intrat ilegal în țară și cererile lor de azil au fost respinse ulterior de către autorități.


SURSA icon-caret-right   Fria Tider

0
Partajare
  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *