Categorii
Știri

Grecia va deporta mii de migranți după un incendiu masiv cauzat de aceștia la un centru de primire de pe insula Lesbos

Grecia a anunțat planuri de a deporta mii de migranți până la sfârșitul anului viitor, după un incendiu mortal cauzat de aceștia în cea mai mare tabără de refugiați de pe insula Lesbos.

Agenția ONU pentru refugiați estimează că tabăra de refugiați Moria, cu o capacitate oficială de 3.000, găzduiește în prezent aproximativ 12.000 de persoane în corturi și containere de transport.

Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului grec, a confirmat că la reuniunea de luni a consiliului de miniștri s-a discutat despre o revizuire drastică a politicilor grecești în ce privește migrația.

Modificările care urmează să fie implementate includ întărirea pazei și protecției granițelor, cu o patrulare sporită pe mare și construirea unor centre închise de procesare pentru migranții ilegali care nu au încă dreptul la azil.

De asemenea Grecia intenționează să crească deportarea imediată a migranților în „țări sigure”. Peste 1.800 migranți au fost returnați de Grecia de la începutul anului 2015, dar Stelios Petsas a anunțat că guvernul își propune să crească acest număr, la 10.000 până la sfârșitul anului 2020.

Citând naționalitățile nou-sosiților, Petsas a spus că Grecia se confruntă acum cu „o problemă de migrație, mai degrabă decât cu o problemă de refugiați” legitimi.

Vorbind la Adunarea Generală a ONU săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia a atins limita capacității sale de a face față acestei probleme.

Mitsotakis a cerut Turciei să respecte un acord cu UE pentru stoparea fluxurilor de migrație neregulată, solicitând în același timp Uniunii Europene să adopte noi reguli comune pentru solicitanții de azil.

Turcia a devenit unul dintre coridoarele principale pentru migranții care doresc să intre în Europa, dar un acord din 2016 cu Uniunea Europeană a redus numărul celor folosind ruta turcă.


SURSA icon-caret-right   Euronews

0
Partajare
  • 78
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *