Categorii
Știri

Criptomoneda Libra, promovată de Facebook, pe cale să piardă susținerea partenerilor Visa, Mastercard și a altora

Coaliția pe care Facebook a asamblat-o pentru a crea o rețea de plăți globală este pe cale să piardă susținători financiari cheie. Visa, Mastercard și alți parteneri financiari care își anunțaseră sprijinul pentru criptomoneda Libra își reconsideră implicarea în rețea, a raportat marți publicația The Wall Street Journal.

Partenerii financiari sunt reticenți să atragă verificarea meticuloasă a organismelor guvernamentale de control și reglementare în urma reacțiilor negative din partea guvernelor și băncilor și au respins cererile din partea Facebook de a susține public proiectul, a informat The Wall Street Journal citând surse familiare cu acest aspect.

Asociația Libra, autoritatea monetară care controlează criptomoneda cu același nume co-fondată de Facebook, a declarat că scopul aceste criptovalute este să „abiliteze miliarde de persoane” care nu au acces la conturi bancare și ar putea în schimb utiliza moneda digitală pentru diverse tranzacții. Facebook lucrează alături de 27 parteneri la lansarea acestei monede digitale, inclusiv PayPal, Visa, Uber, Coinbase, Lyft, Mastercard, Vodafone, eBay, Spotify și își propune să ajungă la 100 de membri în Asociația Libra până în 2020.

Însă, de când Libra a fost anunțată în iunie, oficialii guvernamentali și autoritățile de reglementare din întreaga lume și-au exprimat rezerve. Îngrijorările legate de Libra derivă, în parte, din pedigriul problematic al Facebook cu privire la gestionarea datelor confidențiale ale utilizatorilor săi. Există de asemenea griji cu privire la probleme potențiale cum ar fi spălarea banilor, protecția consumatorilor și volatilitatea noii monede.

Maxine Waters, deputat în Congresul american și președinta Comitetului pentru Servicii Financiare din Congres, a declarat că Facebook „a demonstrat în repetate rânduri o nesocotire față de protecția și utilizarea atentă a acestor date”. Guvernul indian, care administrează a treia cea mai mare economie din Asia, ia în considerare interzicerea tranzacționării acestei monede.

Peste 30 de grupuri inclusiv Institutul de Politică Economică și US PIRG au solicitat de asemenea, în iulie, Congresului și autorităților de reglementare să impună un moratoriu asupra criptomonedei Libra, până când se va răspunde la „întrebări profunde”.

Visa a refuzat să comenteze, iar reprezentanții Facebook și Mastercard nu au răspuns imediat la cererile de comentarii.


SURSA icon-caret-right   CNet

0
Partajare
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *