Categorii
Știri

Cheltuieli de 1.400 euro zilnic pentru un azilant din Germania

Un solicitant de azil agresiv, care a fost repartizat în orașul Krefeld din Renania de Nord-Westfalia, cauzează costuri foarte mari pentru oraș. Deoarece bărbatul a atras în mod repetat atenția prin comportamentul său agresiv, orașul se folosește în mod „preventiv” de un serviciu privat de securitate care îl supraveghează în permanență.

Orașul Krefeld are probleme din martie 2019 cu acest refugiat agresiv, care este adăpostit în locuințele din districtul Fischeln. El este suficient de periculos încât nu a existat alt mod de a preveni comportamentul său violent altfel decât prin angajarea a două persoane antrenate care să-l supravegheze și țină sub control zi și noapte.

După cum relatează ziarul Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ), costul acestei supravegheri permanente este de 42.000 euro pe lună. Până în prezent s-au cheltuit în acest scop 270.000 de euro din bugetul orașului. Aceasta înseamnă 1.400 euro zilnic, la care se adaugă și costurile pentru serviciile „normale” la care persoana respectivă este îndreptățită în calitate de solicitant de azil.

Cazul a ajuns public acum, deși majoritatea politicienilor din consiliul municipal ar fi dorit să mușamalizeze această problemă. Dezăluirea acestui caz se datorează unei solicitări din partea doamnei Ruth Brauer, consilier municipal fără afiliere politică. Ea a dorit să afle de ce costurile supravegherii solicitantului de azil nu pot fi mai mici.

„Avem aici un caz absolut de excepție, pe care AfD îl va sesiza cu bucurie”, a declarat Heidi Matthias, liderul Verzilor din cadrul consiliului orășenesc Krefeld, într-un interviu acordat ziarului local pe această temă.

Acum se dorește reducerea costurilor pentru acest solicitant de azil. A fost propusă reducerea perioadei de supraveghere la un interval de opt ore, de la ora 22 la ora 6 dimineața, ceea ce ar însemna o cheltuială de 12.000 de euro lunar.

Locuitorii sunt în continuare nemulțumiți: toaletele din școala gimnazială au nevoie de reparații, gropile din strada Badstraße rămân, iar pensionarii continuă să adune sticle din coșurile de gunoi pentru a-și suplimenta venitul.

Orașul Krefeld găzduia, în 2017, 2.700 solicitanți de azil.

Cheltuielile brute ale landului Renania de Nord-Westfalia pentru beneficiile solicitanților de azil s-au ridicat la 2,02 miliarde de euro în 2016. Aceasta înseamnă cu 66% mai mult decât în anul precedent.

171.773 persoane au primit beneficii în Renania de Nord-Westfalia, la sfârșitul anului 2016, pentru a-și satisface nevoile zilnice în temeiul legii privind beneficiile solicitanților de azil. Potrivit biroului oficial de statistică al țării, această cifră este cu 52.335 de persoane mai mică decât anul precedent, adică cu 23,4 la sută.

Creșterea cheltuielilor, în ciuda unei scăderi a numărului de beneficiari, se datorează parțial costurilor fixe ridicate pentru cazarea închiriată pe termen lung. Pe de altă parte, tratamentul medical al beneficiarilor a fost necesar într-o măsură mai mare.


SURSA icon-caret-right   Das Bild   PI News   RP Online

0
Partajare
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *