Categorii
Opinii

Rezultate sondaj opinie „Ce publicații online de Dreapta apreciați mai mult?”

Rezultatele unui sondaj din perioada 26 noiembrie – 17 decembrie, cu scopul de a oferi publicului interesat posibilitatea de a evalua 14 publicații online românești de Dreapta, stabilind în final un clasament de preferințe.

Partajare
 • 86
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sondajul a rulat în perioada 26 noiembrie – 17 decembrie și a avut scopul de a oferi publicului interesat posibilitatea de a evalua 14 publicații online românești de Dreapta, stabilind în final un clasament de preferințe.

Participanții au acordat fiecărei publicații un punctaj între 1 și 10. Acest punctaj nu reprezintă o notă ca la școală, unde abia 5 este de trecere, ci o apreciere exprimată numeric. Clasamentul final a fost stabilit însumând, pentru fiecare publicație, punctajul acordat de toți participanții la sondaj. O publicație fără evaluare a primit zero puncte de la respectivul votant.

Au participat 39 de persoane și a rezultat următorul clasament:

Loc Nume Punctaj Nr. votanți
1 ILD (În Linie Dreaptă) 286 33
2 Mihail Neamțu 244 33
3 Ioana Hîncu 225 33
4 Periscop 198 23
5 Freedom Alternative 185 25
6 Marginalia 185 28
7 Cultura Vieții 180 26
8 Bogdan Calehari 179 28
9 Blogary 164 27
10 Reacționarii 155 22
11 Podul 141 23
12 Anacronic 137 21
13 Karamazov.ro 108 19
14 LaPunkt 91 19

Locurile 5 și 6 au fost stabilite în urma unui criteriu de departajare secundar. Atât Freedom Alternative cât și Marginalia au obținut în final același număr de puncte, dar FA s-a clasat înainte deoarece punctele obținute au provenit de la un număr mai mic de votanți (25 față de 28 la Marginalia).

În acest context ar fi de observat faptul că nicio publicație nu a fost notată de toți participanții (39), iar primele trei clasate au fost notate de cel mai mare număr de participanți (33) și ultimele două de cel mai mic (19).

Proveniența geografică a participanților la sondaj a fost următoarea: 36 provin din România și câte unul din Belgia, Franța și Marea Britanie. Din păcate numărul lor a fost redus, ceea ce îmi spune în primul rând că ar fi fost necesară o popularizare mult mai susținută din partea mea. Mulțumesc mult celor care și-au luat din timp pentru a participa, bineînțeles și celui care a făcut o donație pentru Periscop cu această ocazie.

0
Partajare
 • 86
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

2 răspunsuri la “Rezultate sondaj opinie „Ce publicații online de Dreapta apreciați mai mult?””

Se pare că n-au fost luate în consideraţie toate voturile, al subsemnatului probabil nu (locuind în Germania). Cu toate acestea vă urez succes mai departe!

Alex, am cules voturile din statisticile puse la dispoziție de Polls for Pages, aplicația pe care am folosit-o pentru sondaj. La statistici vizavi de țări au fost acelea pe care le-am menționat, Germania nu apărea. Nu știu de ce votul tău nu a fost înregistrat. Îmi pare tare rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *