Categorii
Știri

Sondaj Gallup: număr record de independenți îl apreciază pe Trump

Președintele Trump se bucură de cote ridicate de aprobare în urma absolvirii sale în Senat de acuzațiile aduse de Democrații din camera deputaților.

Un sondaj Gallup publicat joi arată că Trump beneficiază de aprobare din partea a 49% din electorat, cu 43% din partea independenților politic. Sondajul dezvăluie o polarizare profundă între punctele de vedere față de Trump, cu 93% aprobare din partea votanților Republicani și doar 6% aprobare din partea votanților Democrați, dar sprijinul acordat lui Trump de către independenți este mai mare decât în ​​orice alt moment al președinției sale.

Rezultatele arată cum cota de aprobare a președintelui s-a modificat în urma procesului său de condamnare, urcând aproximativ 5 puncte procentuale.

„S-ar putea ca asentimentul față de Trump să fie mai mare din cauza absolvirii sale de către Senat, cu ocazia procesului de acuzare intentat de Democrați. Și popularitatea lui Bill Clinton a crescut în intervalul dintre punerea sa sub acuzare la sfârșitul anului 1998 și achitarea sa de la începutul anului 1999”, arată sondajul.

„Percepția în general pozitivă și îmbunătățită a americanilor asupra stării de ansamblu a națiunii este și ea un factor de luat în seamă. S-ar putea ca acest factor să contribuie la calificative mai bune asupra lui Trump din partea Republicanilor și independenților, dar nu și din partea Democraților”, se arată în sondaj.

Potrivit Gallup alegătorii sunt, de asemenea, mai încrezători în ce privește starea națiunii decât în ​​orice alt punct din ultimii 15 ani.

„Acest sondaj constată o creștere suplimentară a satisfacției naționale, cu 45% acum declarându-se mulțumiți, cel mai mare procentaj din februarie 2005”, se arată în concluzia sondajului.

Rezultatele înregistrate de Gallup confirmă un alt sondaj recent, realizat de Rasmussen, care a găsit că 46% din public consideră că Statele Unite se îndreaptă în „direcția corectă”, observând și faptul că încrederea în direcția corectă a țării s-a dublat aproape față de 2016.

Un sondaj recent de la Universitatea Monmouth a constatat că o majoritate covârșitoare a americanilor, aproximativ două treimi, consideră că Trump va obține realegerea în funcția de președinte în acest an, cu doar 28% de altă opinie. Sondajul a arătat, de asemenea, că optimismul față de alegerile prezidențiale a crescut cu 9 puncte procentuale față de 2016, urcând de la 56% la 65%. Aproximativ 86% dintre Republicani și peste jumătate din Democrați și independenți împărtășesc acest sentiment.

Datele Gallup au relevat și un număr din ce în ce mai mare din partea publicului care se identifică drept Republican: acesta a crescut de la 28% la 32% față de sondajele anterioare. S-a înregistrat și o ușoară scădere a celor care se identifică drept Democrat sau independent.


SURSA icon-caret-right   Washington Examiner

0
Partajare
  • 151
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *