Categorii
Opinii

Cum prevenim abuzuri ca acela de pe urma căruia a murit George Floyd? Desființăm poliția, bineînțeles

Originile poliției din SUA se află în patrulele de sclavi care îi vânau pe sclavii eliberați și înăbușeau revolte. Așa eram noi învățați de Scînteia, pe vremuri. Între timp Scînteia s-a mutat (și) în creierașul unui politician din Minneapolis.

Partajare
 • 248
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Aisha Gomez este deputat în parlamentul statului Minnesota, reprezentând o circumscripție electorală din Minneapolis. A candidat din partea formațiunii politice Minnesota Democratic–Farmer–Labor Party, o sucursală a Partidului Democrat la nivel provincial. În campania electorală din 2018 ea s-a recomandat alegătorilor drept organizator, activist de mediu cu studii în ecologie și luptător pentru justiție socială. Minneapolis este și epicentrul protestelor violente care au cuprins SUA în prezent: aici și-a pierdut viața George Floyd, în urma intervenției brutale a unui polițist. Aisha Gomez a ieșit recent la rampă, în urma acestui incident tragic, cu o propunere de remediere a situației pe termen lung: convingerea ei este că poliția trebuie desființată.

Iubită comunitate,

Acesta este motivul pentru care vorbim despre abolirea poliției.

Nu există nicio reformă care să poată repara acest sistem. Niciun antrenament sau cameră video de corp, efort de educare sau diversificare, investigare externă sau organism de supraveghere care să poată pună în ordine această situație.

Putregaiul din departamentele de poliție este putregaiul din sistemele noastre politice și sociale, cristalizat și puternic înarmat. Este o reflecție a țării noastre, construită pe înrobirea poporului african și a genocidului și deposedării nativilor, bazată pe exploatarea muncii imigranților, pentru a pune în aplicare o ordine socială rasistă și a-i ajuta pe cei puternici să acumuleze bogăție.

Poliția există pentru a menține această ordine socială, cu forță letală atunci când este necesar. Așa cum au făcut-o și cu George Floyd, cu un genunchi pe gâtul lui, în timp ce se plângea că nu poate respira și implora să fie lăsat în viață.

Originile poliției din SUA se află în patrulele de sclavi care îi vânau pe sclavii eliberați și înăbușeau revolte. Nu există nicio reformă care să poată îndrepta acest lucru.

Nu este o atitudine agresivă, visătoare, sau nerealistă să vorbim despre desființarea sau renunțarea la poliție.

Confirmăm cu imparțialitate că sistemul polițienesc actual face ceea ce a fost programat să facă, pentru a proteja proprietatea privată, pentru a menține supremația albă și pentru a-i teroriza pe oamenii negri și maronii. Nu servește interesele populației și nu menține comunitățile noastre în siguranță.

Trebuie să reimaginăm și să reorganizăm cum și pentru cine asigurăm siguranța în comunități.

Statul polițienesc nu a fost construit peste noapte și nu va fi înlocuit peste noapte. Trebuie să începem prin a nu mai finanța bugetele poliției și cu eliminarea funcțiilor pe le dețin oamenii cu arme și să investim în eforturile anti-sărăcie, în intervențiile de sănătate publică și în resurse critice pentru sănătatea mentală și împtriva dependenței de droguri. Trebuie să punem la îndoială modul în care poliția a funcționat dintotdeauna.

De ce nu există un număr la care putem apela pentru a trimite o echipă de criză nearmată pentru a răspunde crizelor legate de sănătatea mintală sau abuzul de substanțe?

Dacă dorim ca primăria să plătească pentru distribuirea de biciclete și căști de protecție copiilor, este oare departamentul de poliție cea mai bună modalitate de a realiza așa ceva?

Dacă dorim ca reprezentanții orașului să se plimbe prin cartierele comerciale și să fie prezenți pe stradă, avem oare nevoie ca ei să fie înarmați?

Putem și trebuie să ne îndepărtăm intenționat de un sistem de violență patronat de stat, care ucide și terorizează bărbații negri și maronii pentru a susține supremația albă și capitalismul.

Putem și trebuie să ne orientăm către o lume dincolo de poliție, așa cum este ea proiectată în prezent, în care să construim o siguranță reală pentru toți membrii comunității noastre, sau vom rămâne prinși în același ciclu sancționat de stat de omor al oamenilor negri, de indignare și reforme eșuate, un ciclu din care nu mai ieșim de zeci de ani.

Facebook

Proclamația Aishei este o colecție reprezentativă de aberații și nevroze progresiste. Ideea că SUA a fost „construită pe înrobirea poporului african și a genocidului și deposedării nativilor… pentru a pune în aplicare o ordine socială rasistă și a-i ajuta pe cei puternici să acumuleze bogăție” a devenit dogmă în rândurile Partidului Democrat. Ea reprezintă încununarea eforturilor de decenii ale Stângii de a înlocui istoria adevărată a țării cu șabloanele de clasă și rasă ale nou-marxismului (propagandiști ca Howard Zinn, degizați în istorici, au contribuit din plin). „Originile poliției din SUA se află în patrulele de sclavi care îi vânau pe sclavii eliberați și înăbușeau revolte.” – Aplicarea legii și menținerea ordinii publice au fost în mod universal considerate, pe parcursul ultimelor secole, drept rațiunea de a fi a poliției. Nu are nimic de a face cu sclavia. „Nu servește interesele populației și nu menține comunitățile noastre în siguranță.” – Atunci de ce solicită locuitorii zonelor majoritar negre ca poliția să își sporească prezența în comunitățile lor? Nu s-a înregistrat nici măcar o singură cerere pentru mai puțină poliție în astfel de zone urbane. Aceasta deoarece oamenii normali văd în poliție un mijloc de apărare împotriva criminalilor și răufăcătorilor, nu un instrument de oprimare rasială.

Astfel de idei nu sunt doar niște opinii excentrice ale unui politician obscur. Ele reprezintă gândirea normală pentru întreg spectrul progresist din SUA. O petiție pe coordonate similare circulă în prezent sub titlul „Defund Police”, în care se cere stoparea finanțării de la buget a poliției (tot pe motiv de „violență sistemică” la adresa populației de culoare) și în schimb utilizarea acestor fonduri pentru crearea unui sistem de asistență medicală de stat (chipurile „gratis”). Vedetele de la Hollywood – Natalie Portman, Jane Fonda, John Legend și alții bogați și celebri care nu ar renunța în ruptul capului la asigurarea privată de sănătate – au semnat ca de obicei primele.

Și, cum se spune în reclame: „But wait, there is more!” Apelul deputatei Aisha Gomez, publicat pe 26 mai, este pus acum în practică de oficialitățile din Minneapolis. Consiliul municipal din Minnesota a început să exploreze modalități concrete de eliminare a departamentului de poliție. Steve Fletcher, membru al consiliului pentru districtul 3, a anunțat că el și alți colegi analizează felul în care poliția poate fi desfințată, numind-o „în mod iremediabil ireformabilă”. Comitetul municipal care administrează parcurile publice a întrerupt deja orice legătură cu poliția orașului. Comitetul care administrează școlile publice și universitatea din Minesotta au reziliat contractele cu poliția, în virtutea cărora se asigurau servicii de pază și protecție. Este pentru prima oară, în istoria americană, când administrația unui oraș încearcă în mod fățiș distrugerea instituțională a forțelor de ordine. Evoluția acestei tentative va fi cu siguranță interesant de urmărit, nu în ultimul rând și datorită faptului că sindicatul poliției din Minneapolis este un finanțator al partidului de care aparține Aisha Gomez. De asemenea sindicatele din sectorul public, precum cel al poliției din Minneapolis, sunt sacrosancte în ideologia Stângii. Cum se va proceda? Se desființează poliția, dar se păstrează sindicatul?

Anarhiei din stradă întreținută de Antifa i se adaugă astfel și o direcție politică. Vedem la lucru o alianță tripartită: un vector de jos în sus prin Antifa controlând strada, un vector lateral prin presa mainstream scrisă și audiovizuală (care nu este altceva decât biroul de propagandă al Partidului Democrat) controlând informația și un vector de sus în jos, prin aliații Partidului Democrat din administrația locală inițiind demantelarea forțelor de ordine. Toate ingrediente ale unui război de gherilă urbană, mediatică și administrativă împotriva Republicanilor, președintelui și a majorității locuitorilor din SUA. După decenii de avans al maladiei progresiste în societatea americană, un interludiu de restabilire a libertății, prosperității și normalității a devenit intolerabil. Jos Trump, cu orice preț!

După distrugerile din ultima săptămână Minneapolis arată ca Beirut în urmă cu o vreme. SUA este împinsă deliberat în haos.

Actualizare

S-a ajuns la un acord de principiu între primărie, guvernarea statului Minesotta și departamentul de poliție: desființarea poliției iese de pe tapet, în schimb aceasta va institui proceduri mai stricte. Vor fi interzise strangularea și orice mijloc de imobilizare care afectează respirația, iar ofițerii de poliție vor fi obligați să intervină dacă observă un coleg care folosește forță excesivă. Acordul trebuie să fie aprobat de un judecător pentru a intra în vigoare.

Actualizare 2

Iată un exemplu concret de afecțiune a unui politician Democrat față de Antifa. Cel din imagine este Keith Ellison, procurorul general al Minnesotei. A fost ales în funcție tot în 2018 și tot din partea aceluiași partid căreia îi aparține Aisha Gomez. Ellison a deținut funcții de rang înalt în cadrul Partidului Democrat și fost afiliat cu „Nation of Islam”, o organizație politică și religioasă rasistă, antisemită și înrudită cu islamul clasic la fel ca un cult de ozeniști cu o congregație anglicană. Ellison s-a remarcat în trecut prin susținerea a diverse personaje care au atacat și ucis polițiști.

Antifa se ocupă și de huliganism politic. Sediul Partidului Republican din New York a fost vandalizat în octombrie 2018, la câteva săptămâni după ce un sediu local din Illinois al aceluiași partid fusese de asemenea vandalizat. Un membru Antifa, înarmat cu o pușcă semiautomată AR-15 și cocktailuri Molotov, a atacat în iulie 2019 un centru de detenție ICE din Tacoma pentru imigranți ilegali și a fost omorât în schimbul de focuri cu polițiștii chemați la fața locului.

2+
Partajare
 • 248
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

Un răspuns la “Cum prevenim abuzuri ca acela de pe urma căruia a murit George Floyd? Desființăm poliția, bineînțeles”

Nu mă gândeam niciodată că pot exista așa calamități în Statele Unite, însă acum m-a convins Aisha Gomez, CĂ SE POATE ȘI MAI RĂU.
De aceea am citit de dimineață în Oregonian de Portland, OR, că școlile rezilează contractele cu poliția, nu mai au nevoie de ei.

Pentru cei interesați am scris și eu un articol pe blogul meu, tot din desișurile comuniștilor americanim legați de evenimentele actuale, spor la citit:
https://paginacrestina.wordpress.com/2020/06/03/distrugere-partide-comuniste-ale-statelor-unite-si-indepartarea-lui-trump/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *