Categorii
Opinii

Apel

Cu sprijinul dumneavoastră Periscop poate continua.

Partajare
 • 56
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Unii se consideră scriitori de ficțiune (angajați! responsabili social!), analiști, experți, formatori de opinie, oameni de bine cu un megafon și tot așa. Toți, fără excepție, sunt importanți. Eu mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând. Înainte de orice însă, un scrib al realității. Trăiesc o viață obișnuită, am memorie, nu am speranțe mai mari decât aceea de a fi iertat de Dumnezeu și observ ce se întâmplă în jur. Consemnez lucrurile așa cum sunt și le interpretez după cum mă îndrumă experiența de viață și instinctul adevărului. De la viață am învățat că doar lucrurile mici contează cu adevărat: sunt singurele asupra cărora avem control și pe care le putem îndrepta.

Nimic din ceea ce poate face un om obișnuit nu are vreo importanță în schema largă a lucrurilor, dar numai el le poate înfăptui pe acelea pentru care este chemat. Trebuie doar să îndrăznească. Așa cum mântuirea este a individului, dar nu o chestiune privată, la fel și responsabilitatea libertății este individuală, dar trebuie asumată și împărtășită: prin deosebirea adevărului de minciună, alegerea binelui în locul răului și cultivarea frumosului în locul urâtului. Aceste căi sunt la îndemâna oricui. Lumea nu poate fi perfecționată prin scheme grandioase, poate fi doar îmblânzită, parțial, prin forța de iradiere a propriilor alegeri și încercări. Fii un om de ispravă, este mult mai la îndemână decât o umanitate perfectă. Iar cine vrea să o înfăptuiască neapărat pe a doua ajunge în cele din urmă să gireze suprimarea oamenilor de ispravă.

Am ajuns la partea stingheritoare, dar necesară: fac un apel la toți prietenii și cunoscuții, la toți cei care citesc PERISCOP cu interes, să susțină financiar acest proiect. Vă solicit o donație pentru amortizarea cheltuielilor de găzduire a site-ului. Sper să se strângă o sumă care să permită existența Periscopului în următoarele luni. Atât cât se poate de la fiecare. Dacă se strâng 105 euro va fi suficient pentru următoarele trei luni.

Mă adresez la fel și detractorilor sau, în general, oricărui superior sau consternat de acest site: susține dușmanul de clasă, ai nevoie de el! Aberațiile perimaților îți întrețin conștiința propriei superiorități. Poate fi pus un preț pe o astfel de gâdilare inestimabilă?

Și acum doamnelor, domnișoarelor și domnilor, de oriunde ați fi, vă mulțumesc pentru faptul că vizitați și citiți ce se află aici. Cu sprijinul dumneavoastră Periscop va continua.

0
Partajare
 • 56
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Emil Borcean

De Emil Borcean

Sunt geolog prin formație universitară și programator software de profesie. Am trăit numeroși ani în Anglia, Canada și Germania. În 2007 am întemeiat patruped:bun biped:rău, unul dintre primele bloguri conservatoare de limbă română. (Titlul parafraza expresia "two legs bad, four legs good" din romanul Ferma Animalelor de George Orwell.)
În anul 2010 am înființat, împreună cu colegii de la blogul Dreapta.net, publicația conservatoare În Linie Dreaptă.
Mă consider un conservator de rând, adică al omului de rând.

8 răspunsuri la “Apel”

Vă pot ajuta, dar cu donație directă dacă îmi dați un IBAN, nu prin modalități online. Eventual pe mail, dacă nu doriți să-l puneți public în comentarii.

Bun. Eu mă pot ocupa și mâine/poimâine de asta (deocamdată nu am găsit nimic pe mail, dar mai verific dimineață)

Liviuță și Dana Proinov, v-am trimis câte un email. S-ar putea (uneori se întâmplă) ca mesajul să nu apară la rubrica Inbox, ci să fi intrat la Spam. Rog să verificați și acolo dacă nu se află în Inbox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *